Wesp wil bouwen

Wesp wil bouwen


Herken je de verschillen nog? Een hele poos geleden had ik al eens duidelijk gemaakt wat nou welk insect is. Ik was het al weer helemaal vergeten overigens. Je moet ze waarschijnlijk elke dag zien om ze te kunnen herkennen. Dát had ik beter niet kunnen zeggen want met dit warme weer hebben we ze alle drie weer met enige regelmaat in de tuin. En op de veranda. Toen we daar aan het koffiedrinken waren heb ik een wesp een poosje gevolgd. Niet alleen om zeker te zijn dat hij niet mijn richting op vloog maar ook omdat hij wel heel veel interesse had in de kist voor de kussens.
 
Omdat de wesp daar ineens naar binnen vloog heb ik de deksel van de kist heel voorzichtig open gedaan. Aan de deksel hing de wesp aan een heel klein nestje. Hij was er eentje aan het maken. Normaal heb ik er geen moeite mee dat ze dat doen. Vaak laten ze je met rust wanneer jij hen met rust laat. Deze was echter wel een beetje heel dichtbij. We zitten immers nu dagelijks op de veranda náást de kussenkist. Daarbij komt, dat het niet bij één wespje maar dat het al snel heel veel meer zullen zijn. Daarom het “nestje-in-aanmaak” weggehaald. Weet je het verschil nog tussen wespennest en bijennest? Wespennest links en bijennest rechts.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta