Werkplaats opruimen – deel I

Werkplaats opruimen – deel I


En dan kom je op een middag (gistermiddag) in je eigen werkplaats en kijk je naar je werkbank en denk je: “Nu is het genoeg!” Wat een bende! Haast geen vrij plekje meer op het werkblad om nog een spijker neer te leggen. Dat moet nú aangepakt worden! En nu maar eens een beetje rigoureuzer. Iets weggooien is namelijk niet mijn sterkste punt. Kromme spijkers sla ik weer recht en worden weer hergebruikt. Allerlei soorten en maten schroefjes verzamel ik in een plastic bakje want wellicht kan ik daar in de toekomst nog een keer iets van gebruiken. Maar ook de aangebroken verfbussen en gebruikte verfkwasten (al dan niet in een leeg jampotje met water), vuile doeken en weet ik veel wat nog meer, stond op mijn werkblad. Tijd voor actie. Zoals gezegd rigoureus en dat is gelukt. Het werkblad is weer zichtbaar. Deels door spullen op te ruimen op een betere plek. Echter vooral door veel weg te gooien. De prullenbak zat vol na mijn schoonmaakactie. Enthousiast vertel ik het aan Joke als ik weer boven kom. “Mooi! Top!” zegt ze, “En heb je meteen die kast achter je ook gedaan? En die enorme hoeveelheid restjes hout in de hoek naast de deur opgeruimd?” Hmmm, ehhh… nee… Ik vond dit al een hele prestatie. En gelukkig is zij het met mij eens. Maar ik ook met haar. De komende dagen maar eens verder rondkijken en net zo doorzetten als ik gisteren heb gedaan. Dan wordt het nog wel een keer een goed georganiseerd rommelhok. Alle goeie dingen komen langzaam. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image