Weergoden zijn met mij!

Weergoden zijn met mij!

 
Vandaag staan er behoorlijke regenbuien op het programma van het weer. Maar voordat het zover was zou het gras er nog af. Gisteren had ik tenslotte de helft maar kunnen doen. Daarom rond de middag aan de slag gegaan en het ging sneller als het eerste gedeelte. Het is wel de moeite waard geweest hoor. Tjonge, de maaier had het er soms behoorlijk moeilijk mee. Trouwens ik had nu laarzen aan hoor en ik hield dus schone voeten! Even een pauze ingelast en daarna toch maar met de kantjes aan het knippen gegaan. Dat was de vorige keren niet gebeurd en dat lijkt naar mijn mening onverzorgd. Tenminste, dat kan ietsjes netter. Ietsjes want niet alle sprietjes zijn weggehaald. Daarvoor was het teveel. Tel daar de dreiging van regen bij op en ik ineens kon ik heel snel!
 
Doordat de regen nog een poosje uitbleef kon ik dat doen wat ik me had voorgenomen. Vooral op de voorkant van het huis had ik mijn zinnen gezet. Lelies afgeknipt, de échte rozen gesnoeid en ook de wilde rozen bij de veranda. Die hadden volgens mij een groeimiddel genomen. Lange sprieten van wel veertig centimeter staken bijna over het hekje van de veranda. De brutaaltjes! Heggenschaar erbij en knippen maar. De zijkanten ook direct maar even snel gekortwiekt. Alle afval meteen weggebracht en het gereedschap weer opgeborgen. Klaar. Op dat moment had Heiko thee voor ons klaar en hebben we samen op de veranda deze opgedronken. Het was namelijk lekker zacht weer. We zaten er nog geen vijf minuten toen… drup, drup… De beloofde regenbui viel. Hoezo mazzel?!?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.