Weer volop hovenierswerk

Weer volop hovenierswerk


In april deed hovenier Örtengren in Tranås drie dagen een beroep op mij. Ik was niet eerder beschikbaar in verband met de pijn in mijn handen en voeten én ik was er een weekje tussenuit. In die drie dagen moesten diverse bomen gesnoeid worden en dat kon ik samen met Håkan doen. Het was in de omgeving Ödeshög en op een van die drie dagen was het stervenskoud! Gelukkig is de vorst overdag nu weg en zijn de temperaturen inmiddels aangenamer. Want opnieuw deed Örtengren een beroep op mij. Deze keer moest er tuingrond geleverd worden op verschillende adressen. Gras verbeterd worden, struikjes gepoot, bomen gepoot, onkruid gewied, gras gemaaid, enzovoort. Kortom, een veelheid aan tuinwerk kwam de vorige week en gisteren alweer voorbij. Het beloofd een drukke maand te worden, want de komende dagen moet er heel veel geplant (bomen), gepoot (struikjes, plantjes) en gelegd (grasrollen) worden. In dit geval gaat het om een tuin, rondom een bijna opgeleverde school. Volgende week dinsdagavond wordt alles geleverd en vanaf woensdag gaan we helemaal los daar.

Gisteren was ik er al even met Håkan en zijn we “ingeschreven” door de opzichter van het project. Ook werden de veiligheidsvoorschriften meteen duidelijk gemaakt, door de dame die zich voorstelde als Ebba. Hé, net als onze kat… Nee, deze keer heb ik dat niet gezegd. Een verpleegster in het ziekenhuis te Eksjö stelde zich voor als Ebba toen we daar voor mijn klachten waren. En meteen floepte ik eruit dat onze kat ook zo heet. Deze keer wist ik mijn mond te houden. Gehelmd gingen Håkan en ik 6 fruitbomen planten in de tuin van de nieuwe school. Waarom wij in die tuin in vredesnaam een helm op moeten hebben is mij niet duidelijk, maar goed: voorschriften. Binnenkort laat mijn werkgever nog een pasje aanmaken met mijn naam en foto erop, zodat ik me op de bouwplaats kan legitimeren als werknemer van Örtengren. Het belooft trouwens niet alleen een drukke maand te worden, ook een druk jaar. Örtengren heeft de inschrijving voor een enorm groot project in Jönköping gewonnen. Rond een nieuwe vleugel van het grote Ryhov ziekenhuis mogen wij (!) duizenden bomen en struiken planten. Dat project start begin september 2019 en loopt, met onderbrekingen, door tot april 2020. Vervelen hoef ik me de komende tijd niet. Mooi man!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image