Weer thuis na ziekenhuisbezoek

Weer thuis na ziekenhuisbezoek


In Nederland liet ik iedere twee jaar mijn PSA-waarde controleren. Die steeg echter per keer en nader onderzoek van de prostaat volgde. Uit dat onderzoek bleek niets te vinden. Oftewel geen verkeerde cellen. Verder werd er echter niet gekeken. Niet naar de oorzaak van de verhoogde PSA-waarde. Hier in Zweden zette ik de controle via het bloed voort. Wederom gestegen. Een doorverwijzing naar een uroloog in het ziekenhuis in Eksjö was het gevolg. Een half uurtje rijden voor ons. Die arts luisterde goed en deed zijn eigen onderzoek. Al vrij snel wij hij ervan overtuigd dat de verhoogde PSA-waarde niet door verkeerde cellen kwam. Gelukkig maar!

Er was volgens hem een probleem met de blaas en urineleider. Een blaasonderzoek in het ziekenhuis in Jönköping bevestigde dat. Een uurtje rijden voor ons. Het probleem was prima te verhelpen en ik kwam op een wachtlijst voor een operatie. Die volgde uiteindelijk de vorige week. Een half jaar later. En notabene in het ziekenhuis van Värnamo. Anderhalf uur rijden van ons. Daar zijn specialisten voor dit soort operaties. Door een van hen werd ik afgelopen donderdag geopereerd. De volgende dag mocht ik al weer naar huis. Helaas kreeg ik ´s avonds thuis echter koorts. Flinke koorts en ik voelde me dan ook behoorlijk beroerd. Met de herinnering aan een onderzoek aan mijn prostaat in 2015 dat de volgende dag ook fout ging door een bacteriële infectie zijn we om half elf ´s avonds snel naar de eerste hulp in het ziekenhuis van Eksjö gereden.

Daar kreeg ik meteen antibiotica toegediend via een infuus. Een opname zou volgen om me in de gaten te houden die nacht. Maar helaas was er daar geen bed vrij. Zodoende kreeg ik een ambulancerit van Eksjö naar Jönköping. Om drie uur ´s nachts. Ja ja, je maakt wat mee op je 57ste… In Jönköping hielden ze mij gedurende het weekend goed in de gaten en werd de opgelopen infectie de kop ingedrukt. Bloeddruk, temperatuur, hartslag waren vanochtend goed en daarom mocht ik vanmiddag weer naar huis. Wel met nog een penicillinekuur van een week. En zo heb je snel iets en zie je in zeer korte tijd drie verschillende ziekenhuizen. Én de binnenkant van een splinternieuwe ambulance. Ik voel me nu weer prima en ben blij dat de operatie is uitgevoerd. Over zes maanden weer de PSA-waarde laten controleren. Die moet als het goed is dan gedaald zijn. Of op zijn minst niet gestegen. Nu lekker bijkomen van alles…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image