Weer nieuwe vogel?

Weer nieuwe vogel?


Terwijl ik de afgelopen week met de border bezig ben word ik soms een beetje tureluurs van het gefluit van een paar vogeltjes. Normaal is het fantastisch dat ze zingen, maar in dit geval waren het bijna noodkreten. Het bleek dat de twee het nestje in de boom boven mij bezet hadden. En als ik het goed heb waren ze druk bezig jongen te voeren. Maar wat voor vogeltje is dit? Weer een nieuwe soort? Het vrouwtje op de foto onder heeft een zacht geel borstje met een bruin en witte rug. Het mannetje is meer bruin op zijn rug en onder zijn buik heeft ook hij gele veertjes. Echter meer geel dan het vrouwtje. Het is niet een vogeltje die ik hier eerder heb gezien. Internet maakt me niet wijzer. Jullie wellicht? Want ik wil uiteraard heel graag weten wat dit voor soort is.

3 gedachten over “Weer nieuwe vogel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta