Weer een paar borders schoon

Weer een paar borders schoon

 
Ken je dat gevoel? Dat gevoel wat je krijgt, wanneer je ergens mee begonnen bent, wat leuke resultaten oplevert en dat je dan verder wilt gaan? Nou, dat had ik ook! Daarom ging ik gisteren door met het onkruid wieden en het netter maken van de tuin. Heiko was toch met het grind bezig achter het huis. Hij moest het ophalen vanuit Tranås en dan hier de aanhanger weer leegmaken, om weer nieuwe te halen. Daarna kon het verdeeld worden over het kale vlak. Het weer was schitterend om in de tuin aan de slag te gaan en dat deed ik dan ook. Niet met tegenzin!
 
Een rare gewoonte misschien, maar ik begin niet meteen met hetgeen ik het liefst klaar heb. Dat bewaar ik als laatste. Vaak is het ook zo, dat als ik met de leuke klus klaar ben, dat mijn motivatie wel eens zoek raakt. En daarom begon ik nu aan de keukenkant. Onder het raampje van de kelder. Daarna de beide zijkanten onder de trap van de voordeur en zo naar de rozenstruiken. Daar is behoorlijk gesnoeid. Vele nieuwe scheuten konden weg en dat leek al stukken beter. En je wilt niet weten hoeveel zevenblad ik tegen ben gekomen… Nu ze overigens iets groter zijn, zijn ze wel vele malen eenvoudiger te verwijderen, dus: elk nadeel heeft zijn voordeel!
 
Het mooiste project voor vandaag bewaarde ik zoals gezegd voor het laatst en dat was het fatsoeneren van de seringenboom. Niet die bij de keuken, maar van voor de veranda. Die zag er qua model niet uit en onder bij de stam was het een warboel. Een paar takken werden weggehaald. Niet te veel, want er moet weer een model in komen. Vaker knippen is dan wenselijk, maar geeft niet meteen resultaat. Toch wel hoor, want het zag er netter uit. Daar waar ooit een bordertje zat was volledig vol gegroeid met jonge seringen en toen dat eenmaal schoon was… Verschil kun je hoop ik zien! Uiteraard is de hele tijd Pantro bij me geweest. Soms een beetje vervelend, want als ik op mijn knie lag, schoot hij met zijn kop onder mijn oksel door om aandacht te krijgen. Of ging het meer om de bal?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image