Weer de hoogte in – I

Weer de hoogte in – I

   
De weersvoorspelling voor het weekend waren nou niet meteen om over naar huis te schrijven. Niet direct een panieksituatie, maar het zou mooi zijn wanneer ze dit keer niet zouden uitkomen. Heiko wilde graag het schilderwerk buitenom afmaken en dan kon hij geen regen gebruiken. Rond een uur of drie zouden we regen kunnen verwachten en om zo lang mogelijk gebruik te maken van de skylift stonden we vroeg op.
 
Alle te gebruiken gereedschap en materiaal werd verzameld en toen dat allemaal in een handige emmer, aan de bak van de skylift lag, ging Heiko voor de eerste keer vandaag de hoogte weer in. Hij begon met de noordkant, boven de keuken. De lijsten en het kozijn van het raam van de achterste overloop moest nog geschilderd worden. Eerst werd alles weer grondig geschuurd en afgenomen en na ongeveer een uurtje was de noordkant volledig klaar! De windveren én de lijsten en kozijnen van alle ramen zaten in de lak. Het eerste lichtpuntje van vandaag! Even had Heiko een pauze ingelast, maar daarna wilde hij zo snel mogelijk verder met de zuidkant. Daar was nog redelijk veel werk te doen en gezien de weersvoorspellingen zou zijn tijd beperkt zijn… Het was nog steeds droog!
 
Hij begon aan de linker kant, met de afdeklijst. Die was behoorlijk roestig en de roestborstel kwam er dan ook aan te pas om dat schoon te maken. Hammerite erover en netjes! De windveren waren nagenoeg “kaal”. Er was zo lang niets aan gedaan, dat verf ver te zoeken was. Dat scheelde alleen maar in het afkrabben en schuren. Er werden uiteindelijk drie lagen verf op geschilderd, waarmee het hout wederom goed beschermd is tegen weer en wind. Het nam toch nog meer tijd in beslag, dan dat Heiko in eerste instantie had verwacht. Daarentegen kon hij met de skylift wél over de veranda heen en ook de rechter windveren doen! Rond drie uur was het prachtig weer overigens! Regen hebben we die dag niet gehad…
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image