Statistieken
 • 0
 • 0
 • 31
 • 411.102
 • 1.138
 • 61
 • 1.224


Mijn Google agenda informeerde mij vanochtend, dat wij onze website vandaag alweer negen jaar lang hebben. Meteen nadat wij het plan opgevat hadden om te gaan emigreren naar Zweden, hebben we deze website gemaakt. Met de bedoeling om in Nederland alvast kennis op te doen met het maken en onderhouden van een website. Tegelijkertijd konden we familie en vrienden alvast kennis laten nemen van het bestaan van onze website. Zodra we in Zweden zouden wonen, kon men ons volgen via de verhalen op de site. Ondertussen is de website een statisch geheel geworden en is alleen de blog met onze dagelijks avonturen en belevenissen iets wat we met veel plezier bijhouden. Het aantal bezoekers van onze website varieert uiteraard, maar ligt gemiddeld op bijna 200 personen per dag.

In de onderste grafiek geeft de rode lijn het aantal bezoekers weer. Die lijn ligt net ietsjes onder de 200. In de kolom links staat, dat de laatste 7 dagen 1.323 personen de website hebben bezocht. Ook daaruit kunnen we berekenen, dat het net ietsje onder de 200 bezoekers per dag zijn. Dat aantal van 1.323 personen bezoekt trouwens 3.990 pagina´s, oftewel gemiddeld worden er drie pagina´s per bezoekje bekeken. In de bovenste grafiek is te zien, dat het totaal aantal bezoekers alle tijden 552.327 waren, maar dat klopt niet. We zijn ondertussen twee keer van provider veranderd en na zo´n switch begon de teller uiteraard weer op nul. Met dit groot aantal bezoekers per dag zijn wij vanzelfsprekend erg tevreden. Dank jullie wel, trouwe lezers. Een aantal van jullie “kennen we”, maar een groot aantal ook niet. Misschien een leuk moment om eens iets in ons gastenboek te schrijven óf een reactie op dit item te plaatsen. Dat zouden we erg leuk vinden.
     

´s Morgens hadden we het samen weer eens erg druk. Zó druk dat we vergeten zijn wat we eigenlijk gedaan hebben. Of was dat nou juist het probleem, dat we niets gedaan hebben? Althans niets dat vermeldingswaard was. Natuurlijk had ik mijn oefeningen weer gedaan en had Heiko de kachel gestookt en even gedart en gepuzzeld, terwijl ik met de administratie bezig was. Maar dat was het ook wel zo´n beetje. Saai? Ach, valt mee toch? Lui? Nee ook niet, gewoon even kalm aangedaan. We zitten tenslotte nog in de wintermodus. Als lunch maakte ik vandaag een kaas-ham souffle. Daarvoor nam ik vier stukjes bladerdeeg uit de diepvries en vulde die met hamreepjes en geraspte kaas. Daarna dubbelgevouwen op de bakplaat en in de oven. Dat was best te eten hoor. Dan druk ik me erg bescheiden uit. “Hè Heiko?” Die vond het wederom geweldig dat ik zoveel plezier beleef aan het kokkerellen. Hij beleeft minstens zoveel plezier aan het opeten!.

Gisteren kregen we via de post een briefje, met de mededeling dat er bij het postagentschap, benzinepomp Preem in Tranås, een pakje voor ons lag. Oh? Hadden we iets besteld? Nee, dacht het niet. “Wie stuurt ons dan een pakje?” Omdat we vandaag toch boodschappen en medicijnen moesten halen, reden we laat in de middag naar Tranås. Bewust laat in de middag, omdat we op het internet via de bezoekersstatistieken van de winkels hadden gezien, dat het na vijf uur nagenoeg overal rustig was in de winkel. Inmiddels was het donker en zagen we onderweg niet zoveel meer, maar dat was even niet anders. Eerst haalden we bij de apotheek mijn herhalingsmedicatie. Laat het daar nou net wel wachten worden! Geen probleem hoor. Men neemt immers alle tijd voor jou. En daarmee ook voor anderen. Daarna reden we naar de Preem. Het pakje lag daar inderdaad en kon, na het laten zien van een geldige ID-kaart, meegenomen worden. Aan de buitenkant was niet te zien van wie het kwam. Hmmm, wachten tot we thuis zijn, want we gaan het niet onderweg in de auto openmaken. Er stond overigens ook nog op dat het breekbaar was. We zijn er daarom erg voorzichtig mee omgegaan. De goed ingepakte doos werd met beleid op de achterbank gelegd.

Na de Preem reden we naar de winkel Hemköp. Een van de vijf grote supermarkten van Tranås. Normaliter komen wij daar nooit voor onze boodschappen. Nu waren we min of meer “gedwongen” om daar eens te kijken. Heiko had namelijk van zijn baas een kerstpresent gekregen, in de vorm van een tegoed (op een pasje) van de winkel. Het jaarlijkse kerstdiner kon immers niet doorgaan vanwege corona en zodoende kregen alle medewerkers een tegoedbon. Nadat we de winkel op ons gemak doorgelopen hadden en de nodige boodschappen in ons winkelwagentje hadden gelegd, rekenden we bij de kassa af met het pasje. Er bleek een tegoed op te staan ter waarde van 1.000 sek, 100 euro. Dát was mooi! We liepen beiden met een volle boodschappentas de winkeldeuren uit. Gratis boodschappen. Glibberend bereikten we veilig onze auto. We waren met de Hyundai trouwens, meteen even testend of de spoiler op de vijfde deur weer goed vastzat. Bij thuiskomst zat die er nog steeds aan, waarmee de eerste test goed is doorstaan. Onze laatste stop vandaag was de Lidl waar we een paar speciale aanbiedingen haalden, om daarna snel terug naar huis te rijden. Nou ja snel: de sneeuw en het ijs op de wegen was dooiende. Het was oppassen geblazen.
   
Thuis borgen we eerst de boodschappen op, om daarna snel het pakje te openen. Het bleek van onze vrienden, Klaas en Reinie uit Muntendam te zijn. Wát leuk! Een banketstaaf, een staaf met gevuld speculaas, een doos met bakker Vegter rolletjes, muntdrop, stroopwafels, pure hagelslag en muisjes en stroopwafels. Exclusieve Hollandse producten. Hartstikke leuk en alles stuk voor stuk erg lekker. Onze dieetplannen worden eventjes geparkeerd, want dit alles kan natuurlijk niet in de voorraadkast weggelegd worden. Stel je voor dat het bederft! Nee, dat zou zonden zijn. Hartstikke bedankt, Klaas en Reinie! Het was een hele leuke en met name lekkere verrassing!

Opmerkelijk nieuws uit Zweden: “Een recordaantal mensen is vorig jaar hun rijbewijs kwijtgeraakt.” In 2020 zijn iets meer dan 41.000 mensen hun rijbewijs kwijtgeraakt. Dat is ruim 13 procent meer dan in 2019 en het hoogste cijfer ooit in een jaar. Dat toont de cijfers van Transportstyrelsen, het Zweedse transportagentschap. De meeste mensen zijn hun rijbewijs kwijtgeraakt, omdat ze te snel reden. De tweede meest voorkomende oorzaak was rijden onder invloed van drank of rijden onder invloed van drugs. Het aantal mensen dat hun rijbewijs kwijt is, is het sterkst gestegen in het noorden, in de provincies Norrbotten en in Västra Götaland. Het hoofd van de verkeersafdeling bij de politie in Regio West zegt, dat er nu meer politieagenten bezig zijn met het controleren van auto’s dan voorheen. En de politie gebruikt een app om bekeuringen uit te schrijven. Dan gaat het werk sneller en heeft de politie extra tijd om meer controles uit te voeren. Dit kan mede een van de redenen zijn waarom steeds meer mensen hun rijbewijs verliezen. Er werd eveneens geconstateerd, dat veel mensen sneller rijden als er minder auto’s op de weg zijn. Er hebben veel meer te hard gereden tijdens de coronapandemie. Ze hebben mensen betrapt, die meer dan 170 kilometer te hard reden op een weg waar de maximumsnelheid 80 kilometer per uur was!

De tweede reden voor het in beslag nemen van het rijbewijs was het rijden onder invloed. Het is verboden auto te rijden na het drinken van alcohol of het nemen van drugs. De politie houdt overigens steeds mínder mensen aan die alcohol hebben gedronken tijdens het autorijden en steeds méér mensen die drugs gebruikten. Volgens het Openbaar Ministerie is dat met 38 procent gestegen! Onderzoekers geloven, dat de toename te wijten is aan het feit, dat er tegenwoordig meer medicijnen in de samenleving zijn. Degenen die autorijden terwijl ze drugs hebben gebruikt, zijn vaak verslaafd. En ze plegen de misdaad vaak meerdere keren. Iemand was een verslaafde geweest aan het medicijn amfetamine. Hij vertelt hoe het kon zijn als hij auto reed en onder invloed was van drugs: “Je rijdt te snel, je denkt alleen aan jezelf. Dan is er alleen ik. Vaak ben je op jacht en moet je drugs oppikken. Of je hebt drugs opgepikt en gaat daar vandaan. Dan kan het je ook niks schelen, je gaat gewoon naar huis en dan moet het snel gaan”. Jaarlijks sterven ongeveer 20 mensen in het verkeer, doordat iemand onder invloed van drugs in een auto reed. Dit alles volgens Transportstyrelsen.

4 gedachten over “Website 9 jaar!”
 1. Oei, dat is inderdaad een lange tijd. Daarom zeg ik maar: de tijd vliegt!
  En vooral lijkt het, dat het de laatste jaren veel sneller gaat. Ben ik de enige die dit ervaart?

  En jullie mogen wel oppassen dat het riviertje niet veel meer water krijgt. Straks toch nog natte voeten. Hebben jullie al een naam voor deze rivier? ;+) ziet er wel geweldig uit hoor! Misschien ooit nog eens gaan raften??

  1. Jij bent zeker niet de enige die dat zo ervaart Wilma. Sinds wij meer vrije tijd hebben, gaat de tijd voor ons gevoel ook twee keer zo snel. Heel bijzonder. Leven we nu bewuster misschien? Ik ben bang dat het beekje nog veel meer water krijgt. Vandaag en de komende dagen wordt het bar en boos met nieuwe sneeuwval. Dat gaat op enig moment weer smelten (hoop ik, want dan is het tijd voor de lente…) en dat smeltwater gaat ook weer door ons beekje. Ik denk dat Heiko de komende zomer de opening in het sluisje een beetje groter moet gaan maken zodat er meer water, sneller weg kan stromen. Raften…? Nee, dat doen we maar niet. Pootjebaden misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.