We kunnen boven douchen!

We kunnen boven douchen!

                      
De badkamer boven is klaar! Dacht ik… Het punt is dat ik meestal alleen de grote lijnen zie en de details iets minder. Maar gelukkig maakt Joke mij daar wel op attent. “Daar moet zeker nog een klein stukje plafondlijst?” “En die plafondlijst moet zeker nog wel wit geverfd worden?” “Heb je daar nog een stukje vergeten te kitten?” “De radiator is ook niet helemaal wit meer. Hebben we nog radiatorverf?” “Wat denk je, lijkt dit rekje hier wel? Jawel hé? Wil je die dan ook wit verven en daarna daar ophangen?” “Hoe ga je dat daar bij de drempel afwerken?”
 
Kortom, nog een halve dag werk. Wel volledig terecht overigens. Die “puntjes op de i” trekken mij niet zo en daarom is het maar goed dat we samen aan het klussen zijn. Na het monteren van een stukje plafondlijst en het verven daarvan, het kitten van een naadje, het verven van de radiator en rekje, het afwerken van de drempel (en nog een paar kleine “puntjes” meer) kunnen we nu zeggen, dat de douche klaar is! Echt voor de volle 100% af: klaar!
                      
Het laatste stukje flexibele buis voor de aansluiting van het waterreservoir van de wc naar de waterleiding zit er nu ook aan. Die hebben we vanmiddag in Aneby bij de loodgieter omgewisseld. Ze hadden ons immers een verkeerde meegegeven. Nu was het monteren een fluitje van een cent, waardoor we boven het toilet ook weer kunnen gebruiken. Eveneens kan de wasbak in gebruik worden genomen. Alles is aangesloten en er is geen lekkage bij de aansluitpunten of de riolering! Alle aansluitingen bij het plafond zijn gekit, alsook de plinten op het laminaat. Wat wil een mens nog meer?
                      
Woensdag, 17 januari zijn we begonnen met het weghalen van de achterwand. Joke had de eer om op haar verjaardag, dinsdag 27 februari als eerste gebruik te maken van de douche. Zes weken later. Hier zitten ook twee weken wachten op de loodgieter bij in trouwens. Het was het werk en tijd méér dan waard. Vanavond heb ik zelf ook gebruik van de douche gemaakt en het is fantastisch. Heerlijke ruime cabine en ondanks zijn afmetingen toch veel ruimte in de douche/ toilet. We zijn super blij met het resultaat. Wat een luxe. Wat een genot! Wat een verschil!
                      

Eén gedachte over “ We kunnen boven douchen!

  1. Toch een mooie badkamer geworden Heiko. Het is maar goed dat er ook een “opzichter ” is die in details denk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta