Water maakt verschil

Water maakt verschil

 
Joke is enorm blij met haar eigen auto. De Hyundai IX35, automaat. Ja ja, automaat! Terwijl ze altijd zei, dat ze een automaat maar niks vond (het was niet écht autorijden zonder het schakelen) begint ze nu aarzelend toe te geven, dat het toch wel lekker rijdt. Toen ze de auto kreeg heeft ze die meteen van binnen helemaal uitgesopt en met haar eigen spulletjes gevuld. De buitenkant was er tot nu toe bij gebleven en sinds de aankoop was die eigenlijk alleen maar viezer geworden. Vandaag voelde ik me weer een beetje beter en had ik wel zin om de werkelijke kleur van de Hyundai eens weer op te zoeken onder al dat vuil.
 
Laarzen aan, werkbroek aan, hogedrukspuit naar buiten en aangekoppeld op de warmwaterkraan. Nou, alleen al na de spuitbeurt werd de auto mooi donker van kleur. De grijze sluier verdween als sneeuw voor de zon. Daarna nog de hele auto afgesopt met shampoo en wax en tenslotte opnieuw afgespoten met de hogedrukspuit. Vooral ook even de velgen goed behandeld, want die hadden extra liefde en aandacht nodig. Het eindresultaat is een mooie schone, gitzwarte Hyundai, die waarschijnlijk niet lang schoon blijft. Maar vooruit… Voor nu is het weer een plaatje!
 

Toen Joke haar auto klaar was heb ik de Volvo ook maar meteen even afgespoten met de hogedrukpuit. Daar zat hier en daar ook wel een beetje een sluier op. Ik had echter geen zin meer om ook die nog met een sopje schoon te maken. Het was nu niet bepaald warm buiten. De koude wind voelde ik op het hoofd en omdat ik me nog geen 100% voel leek het me beter om te stoppen. De ergste vuil is er in ieder geval wel eerst weer af. Later zien we wel een keer weer.  Met een tevreden gevoel borg ik de hogedrukspuit weer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.