Wát een blád(eren)!

Wát een blád(eren)!

   
Het mooie van bomen is dat er zo veel verschillende zijn. Verschil in lengte, dikte, model, vorm van het blad, kleur, enzovoort. In het voorjaar is het mooi, om de jonge bladeren weer te zien ontspruiten. In de zomer is het genieten van de groene achtergrond en in de herfst is het genieten van de diverse verkleuringen van diezelfde bladeren. De ene kleurt rood, de ander geel en weer een andere kleurt oranje. Maaaarrrrr… Op een gegeven moment komt er een tijd van afvallen. Niet ik, maar de blaadjes van de bomen. En niet één of twee, maar honderden! Als je er niks aan doet, komt er alleen maar meer bij. Dat er de laatste week veel was gevallen zagen we duidelijk aan de oprit. De foto linksboven was op de dag van vertrek naar Nederland genomen en de foto rechtsboven op de dag van thuiskomst.

Beslissing genomen: naar buiten. Jas aan, sjaal om, laarzen aan en uit het gereedschappenhok een bladhark gepakt. Kruiwagen erbij en aan de slag. Op de oprit harkte het een beetje moeilijk, want je wilt niet alle steentjes mee harken. Voorzichtig en behoedzaam zijn de twee sleutelwoorden in deze. In het bordertje en op het gras was het echter geen probleem. Harken maar! Ook nog maar even de varens bij de voordeur gesnoeid, want die waren volledig afgestorven. De kruiwagen ging drie keer goed vol en toen was alles weer netjes. Voor zolang het duurt… Want de bomen zijn immers nog lang niet leeg. Dit werkje wordt nog wel een keer herhaald. Voor nu is het echter eerst weer netjes. Na deze actie snel een warme douche genomen, want tijdens het harken begon het heel zachtjes te regenen. Geen dikke druppen, echter wel voldoende om doornat te worden. Een warme douche doet dan wonderen. Heerlijk buiten bezig geweest en weer gezonde buitenlucht ingeademd. Volgende week weer?
   

2 gedachten over “Wát een blád(eren)!

  1. Denk je wel om beschutte overwinter plaatsen voor de egels! Niet alles verwijderen hoor, onder de bladerhoopjes vinden ze beschutting tegen vocht, wind en kou. De egel is een tuinvriend en eet veel “ongedierte” op die van je gewassen snoepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.