Wat Ebba doet, doet Ebba goed!?!

Wat Ebba doet, doet Ebba goed!?!

 
Er komt lawaai uit de hal en dat betekent meestal niet veel goeds. Vaak is het Jikke of Ebba, die met een prooi binnenkomt. En inderdaad: het was Ebba, die met een vogeltje aan het “spelen” was. Die nog leefde. En hoewel Ebba ontzettend snel is, vloog het vogeltje de kamer in, als een laatste poging om zijn leventje te redden. Ebba er meteen achteraan, alleen vergat ze in alle opwinding, dat er meteen op de hoek twee kandelaars staan. Al vanaf het begin dat ze hier wonen. Daar rende ze tussendoor, met als gevolg, dat die twee met nog meer lawaai op de grond vielen. Stuk. Oei, nu is “moeder” boos! Én de kandelaars vernield én de vogel verdwenen! We zagen geen van twee waar die zo snel gebleven was.

Een tel later zag ik Ebba heel aandachtig voor de radiatorkast zitten en daar zat inderdaad het vogeltje. Helaas niet lang. Ebba meteen met haar prooi naar buiten gestuurd en de scherven bijeengezocht. Ondanks het feit, dat beide kandelaars middendoor waren en eentje nog slechts de helft aan pootjes had, begon ik toch meteen alles te lijmen en met een goed resultaat. Alleen zijn ze nu waarschijnlijk voor de laatste keer gelijmd. Of ze een volgende val overleven? Denk het niet. Uit voorzorg staan ze nu op een andere plaats. Niet meer meteen om de hoek. Of deze maatregel een garantie is voor een langer leven van de kandelaars? In ieder geval deed Ebba later alsof haar naam “Haas” was en ging ze heerlijk relaxed op haar manier in de kamer liggen. “Is hier iets gebeurd dan? Daar weet ik niks van!”

6 gedachten over “Wat Ebba doet, doet Ebba goed!?!

  1. Heb zitten schateren! Oh ik hou van katten. Heb natuurlijk het relaas voorgelezen aan Mart. Samen heerlijk zitten grijnzen. Heerlijk verhaal Joke!

    Marijke en Martinn

  2. Ben bang dat dit niet het laatste geval zal zijn….. poesjes zijn onberekenbaar. Hoop voor jou dat de standaards heel blijven.
    Het zijn ook net kleine kinderen. Daar weten we alles van……

    Geen Wedgewood in huis wat ze kapot kunnen maken??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.