Wandeling in Skede

Wandeling in Skede


In het voorjaar van 2011 hadden we een huisje gehuurd in Skede. Ongeveer twee kilometer van ons huidig huis. Daar vonden we destijds een schitterende wandelroute. Langs een watertje. Later bleek het de Solgenån te zijn, die ook door het bos in onze “voortuin” loopt. Daar, bij Skede, is hij nog niet zo breed als in het bos. Toen waren we meteen onder de indruk van de prachtige natuur. De rotsen aan de kant van het beekje en de indrukwekkende flora.

In 2014 gingen we daar ook weer wandelen. Op dat moment was het herfst. Persoonlijk vond ik het op dat moment nóg mooier. Al die schitterende kleuren van de diverse soorten en maten bladeren. Alles wat behoort tot die jaargetijde. Het was adembenemend. En hoewel het een wandeling kan zijn van een half uur (langs het water) konden wij er zomaar een uur langer over doen. We keken van links naar rechts, van voren naar achteren: alle hoeken geven tenslotte weer andere beelden.

Gisteren hadden we besloten om vanmiddag hierheen te gaan. Daarmee zouden we drie van de vier jaargetijden hier hebben beleefd. Hoe het er hier uitziet in de vierde jaargetijde, de winter, zal waarschijnlijk een raadsel blijven. Om hier met sneeuw te moeten lopen is niet verantwoord. Vele rotsen en boomstronken op het pad, waardoor het dan voor ons niet begaanbaar zal zijn. Vandaag beleefden we echter de wandeling in hartje zomer en we hebben genoten! Sensationeel! Ondanks dat we het vaker hadden gezien, waren we wederom verrast door “Moeder Natuur”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta