Vuurwants in de tuin?

Vuurwants in de tuin?


In onze tuin hebben we ze nog niet aangetroffen, maar het schijnt onder andere in Nederland een plaag te zijn. Op bepaalde plaatsen. De vuurwants zou ik persoonlijk meteen willen vernietigen, al was het alleen al om de rode kleur, wat vaak staat voor onheil. Maar toen las ik een stukje op internet. Dat veranderde mijn mening volledig. Lees het maar eens en ik weet zeker, dat je ze ook in leven laat! “Hallo, ik ben een vuurwants. Ik ben niet giftig ondanks mijn rode kleur. Niet voor mensen en ook niet voor dieren. Je moet me niet opeten, ik smaak niet. Ik eet geen bladeren of andere planten. Ik verlaat je tuin zoals die is. Ik voed me met dode bloemen of dode insecten. Dus ik ben nuttig. Daarom vind je me vaak in hoeken, waar al het stof en de bloemen door de wind worden weggedragen. Ik heb een lichtzure geur. Dat is de reden waarom katten en honden me niet opeten. Dus als je van barbecues zonder muggen houdt, zorgt ervoor dat ik bij je in de buurt leef. Waar ik ben, zijn geen muggen. Ik moet toegegeven, ik breng altijd veel vrienden en familie mee, waardoor we altijd in grote groepen verschijnen. Maar als dat je ons niet stoort, doen we niets. Ik heb soms ook de kleur “geel” of zonder puntjes helemaal rood. Wil je me toch weg houden van je huisje? Berg dan vervolgens een stapel hout op in de buurt. Er zijn daar duizend hoekjes en spinnenwebben, ik voel me daar goed. Ik ben er tot tenminste tot eind juni.” Nou, hoe denk jíj nu over de vuurwants?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image