Vrijdag de 13e in Ödarp

Vrijdag de 13e in Ödarp


Sinds kort hebben we een zogenaamde eeuwigdurende kalender aan de wand hangen in de keuken. Gekregen van “de Haantjes” uit Siddeburen tijdens onze “uitzwaaidag” in Blijham. Met drie magneetjes kun je de maand, de dag van de week en de datum aangeven. Vanmorgen schoven we de magneetjes een dag op en kwamen we tot de ontdekking dat het vandaag vrijdag de 13e is. Gelukkig zijn we niet bijgelovig en hebben we zodoende gewoon ons ding gedaan.

En dat was voor Joke: schoonmaken in huis, want Peter en Daniëlle komen morgen. Ze blijven tot en met vrijdag. De logeerkamer werd derhalve helemaal tip-top gemaakt, zodat onze “gasten” zich er volledig thuis zouden gaan voelen. Zelf heb ik daar nog stroom aangelegd. Dat wil zeggen een verlengkabeltje, want daarmee kunnen nu de lampen aan en kunnen ze de mobieltjes opladen. Uiteraard moest verder ook alles schoongemaakt worden. Later begreep ik waarom: er was veel zo uit de dozen gepakt en in het interieur geplaatst. “Later” zou het worden schoongemaakt en dat was vandaag.

En voor mij allerlei kleine k-klusjes: gordijntje ophangen, plintjes aanbrengen, afval scheiden en in auto zetten, werkplaats opruimen, stofzuigen. Na de middag stapten we in de auto om in Tranås nog even een paar boodschapjes te doen. En Joke wilde graag even naar de kapper, want dat was ondertussen al weer een paar weekjes geleden. In Tranås vonden we alle boodschappen op één ding na: een nieuwe WC bril. Hoe heet zo’n ding in het Zweeds? Dat blijkt een toalettring of toalettsits te zijn. Maar ja, waar koop je die? Helaas niet gevonden en we wilden wel graag weer terug naar huis, naar Pantro. Eenmaal thuis, de boodschappen opruimen en warm eten. Daarna nog even verder met opruimen en schoonmaken. En van vrijdag, de 13e? Geen nadelige gevolgen ondervonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta