Vrienden uit NL… in Ödarp

Vrienden uit NL… in Ödarp


Riks en Phaedra kwamen een weekje later bij ons in Ödarp. Er was de dagen ervoor een laagje verse sneeuw bijgekomen. Ook bij hen. En dat vond met name Phaedra super. Die genoot met volle teugen. Meteen aan de koffie met lekkers en daarna kregen ze een rondleiding door het huis. Ze waren enthousiast over hetgeen we er tot dusver van hebben gemaakt en gaven meerdere complimenten. Ze zijn beide trouwe lezers van onze website en hadden zodoende gelezen over de Groninger mosterdsoep en dat leek ze heel lekker. Tja… wat eet je dan tussen de middag? Tuurlek: Groninger mosterdsoep. Ze vonden het inderdaad heerlijk. Complimenten voor de kok. Daarna werd het tijd om even met beide honden naar buiten te gaan voor een wandeling. Voor Joke was het niet het juiste moment, dus zij bleef thuis.

Tegenover het huis gaat een pad het bos in en daarna verder en verder en verder… Even ter info: omdat het gesneeuwd had kon je het pad niet meer zien. Maar gelukkig ken ik de omgeving ondertussen een beetje en daarom: gaan met die banaan. Aan het eind van een pad, welke ik al veel vaker gelopen had, was altijd prikkeldraad. Dat was nu weg. De koeien die daar in de zomer liepen waren op stal en zodoende was het terrein nu vrij toegankelijk. Maar waar nu het pad loopt? Mijn richtinggevoel is over het algemeen goed, maar als ze overal prikkeldraad spannen wordt het lastig. Het werd een zeer avontuurlijke en af en toe extreme voettocht (mooie omschrijving voor een barre wandeling): door verse, 20 cm diepe sneeuw gelopen, onder en over prikkeldraad geklommen, steile afdalingen, glij- en valpartijen gehad, Pantro die door het ijs zakte… Uiteindelijk kwamen we weer op een pad. Nou, dat was er weer een super wandeling, één om nooit te vergeten.

Trouwens… We dachten altijd dat onze Pantro groot was. Echter als je bovenstaande foto bekijkt dan is hij toch maar klein. We gingen nog weer lekker naar binnen, waar we verder gingen praten. Onder andere over hun bezoek aan XXL in Jönköping. Daar had Phaedra de mooie, warme vest gekocht en Riks een prachtige trui. Dat verhaal was ook de aanleiding voor ons bezoek aan die winkel, toen we daar de afgelopen week waren. Toen het begon te schemeren gingen beide vrienden weer naar hun vakantiehuis. Ze hadden ook nog ruim een uur te rijden. We hebben een tweetal mooie dagen gehad met mooie momenten en met mooie mensen. Helaas is hun vakantie al weer voorbij en zitten ze nu weer in Vlagtwedde. Gelukkig kunnen ze terugkijken op een mooie 14-daagse vakantie en wij op een leuk contact. Tot de volgende keer!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta