Statistieken
  • 0
  • 9
  • 32
  • 411.012
  • 1.135
  • 61
  • 1.218

Een paar weken geleden had ik de wildcamera weer eens bekeken. Hoewel we altijd “positief belangstellend” zijn naar de beelden, was de camera een behoorlijke tijd aan de boom blijven hangen. Die dag had ik de filmpjes op de laptop gezet, iets anders gedaan en de beelden vergeten. Gisteren had ik de camera weer mee naar binnen genomen. Vanochtend meteen alles geüpload naar de laptop en er direct verder mee gegaan. Het viel me op, dat de datum niet juist was ingesteld. De tijd wel trouwens. Van die eerdere dag en van gisteren konden er in totaal maar liefst bijna honderd filmpjes worden gedownload. Honderd! Het duurde dan ook een hele tijd voordat alles overgezet was. Eigen schuld… Al die filmpjes bekijken: wat een uitdaging! Veel ervan konden zo 1-2-3 in de digitale prullenmand worden gegooid. Er stond niets interessants op. De vraag is dan ook waarom, of beter gezegd waardoor, de camera werd geactiveerd. Was het vanwege een blaadje dat voor de lens langs waaide?

Was het omdat er een tak heen en weer ging? Een paar filmpjes waren wel degelijk interessant te noemen. Hoewel de meeste trouwens in het donker waren opgenomen, konden we de dieren goed onderscheiden. Eerst zagen we een paar filmpjes met een das erop. Leuk beestje en nog sneller dan we dachten. De das ziet er, naar mijn idee, altijd een beetje sloom uit. Dit keer was hij dat beslist niet. Gelukkig kwam er ook een das overdag voorbij de wildcamera lopen. Dat heeft een super filmpje opgeleverd! De das is er heel duidelijk op te herkennen. Meerdere keren zagen we videootjes van vossen. In de avond of nacht. Alleen of met een vriend(in). Vaak stond het dier achter een klein boompje, die midden in het beeld van de camera stond. Ja, die wordt omgezaagd, nog voordat de wildcamera opnieuw aan de boom wordt gehangen! Helaas was door dat boompje de vos(sen) niet goed te zien.

Doordat het lichtje van de camera aangaat, op het moment dat er wordt gefilmd, blijven ze ook vaak even staan kijken. Dat is immers wel heel interessant. Wederom geluk: een vosje liet zich overdag bekijken en werd perfect opgenomen! Wat zijn dat toch mooie dieren! Er was zelfs nog een video te zien, waarop een bunzing zijn entree maakte. Die liep in de nacht over de boomstam, naar het eten dat Heiko er neer had gelegd. De beelden waren helaas niet duidelijk genoeg om hier te laten zien. Wel die laatste: dat was de grootste verrassing van de bijna honderd filmpjes die voorbijkwamen. Nooit een seconde aan gedacht, dat die er ooit tussen zou kunnen zitten. Maar waarom niet? Ze woont hier uiteindelijk en dat geeft haar “het recht” om daar ook te mogen komen. Weet je het al? Ja, ons eigen lieftallig dametje Ebba!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.