Vorst, kerstpuzzel en een over-datum-kleimasker

Vorst, kerstpuzzel en een over-datum-kleimasker

 
Ja hoor: het heeft lekker gevroren vannacht! Wat vaak betekent, dat het overdag mooi zonnig weer wordt. En zo was het ook. De lucht was mooi lichtblauw en de zon was er ook bij. Heerlijk, daar klapt een mens van op. Het beeld van die bomen in het zonnetje tegenover ons huis… En in onze vijver/ ons beekje lag alweer een flinterdun laagje ijs. Zou de winter nu dan toch eindelijk beginnen? Wij hopen van wel. De weersvoorspellers van het Zweedse KNMI geloven er ook in en hebben het zelfs al over sneeuw vanaf volgende week dinsdag. Nou, eerst zien dan geloven. Het correct voorspellen van het weer is erg moeilijk, zeker als je meer dan een week vooruit wil kijken. Dat voorspellen kunnen ze hier nét zo goed als de collega´s van het KNMI in Nederland.

Wat we nog niet hadden vermeld is dat we meteen na de kerstdagen een envelop in onze brievenbus vonden. Die kwam uit Nederland. Het bleek afkomstig te zijn van mijn ouders. Elke jaar staat in de wereldkrant “Het Dagblad Van Het Noorden” een grote kerstpuzzel van dr. Denker. In de vorm van plaatjes en soms een paar letters erin geschreven moet je een woord ontcijferen. Het zijn echte hersenkrakers!  Ieder jaar kijken we er een tijdje naar en vinden ongeveer 1/3 deel van de benodigde woordjes voor de einduitkomst. Als je alle woordjes namelijk goed hebt en onder elkaar schrijft, komt er in de blauwe balk (zie de linker foto hierboven) een zin uit. Die moet je opsturen om mee te dingen naar een prijs. Dat doen we niet, maar enkele uurtjes het hoofd breken op de raadselplaatjes is wel leuk. Inmiddels hebben we de uitslag ook al toegestuurd gekregen vanuit Hoogezand. Die kwam trouwens niet via de post, maar via de e-mail. Ja ja, mijn ouders zijn al een aantal jaren digitaal en hebben het krantenknipsel met de uitkomst gescand en aan ons gemaild. Goed hé! Dr. Denker produceert deze puzzels al vele jaren voor de kerstdagen en de oudere puzzels zijn nu in een boekvorm te koop. Ergens heb ik dat boek liggen. Voor als we eens een keer iets meer tijd hebben….
   
Af en toe, heel af en toe doet Joke wel eens iets geks… Deze keer was ik erbij en mocht ik er een foto van nemen. Ze had een keer een zakje met inhoud voor een kleimasker gekocht. Bedoeld om het gezicht een keer tot diep in de poriën te reinigen. Het zakje lag al enkele maanden in onze badkamer. Ongebruikt. Vandaag was het echter zover. Nu moest het gebeuren. Joke bestudeert de verpakking nog even goed en ziet ineens onderaan staan dat het geproduceerd is in 2004! Ruim 15 jaar later gaat Joke het toch gebruiken. Hmmm, als dát nog maar werkt. Omdat weggooien zonde is smeerde Joke de inhoud van het pakje op haar gezicht en liet en 15-20 minuten inwerken. Het droogde snel op de huid en het begon zodoende te trekken. Ik vroeg haar om voor de foto even te lachen. Dat deed ze ook zei ze, alleen kon ik het niet zien. Het masker zat zó strak dat de glimlach niet te zien was. Toen ze het masker er na 20 minuten afspoelde had ze niet het idee dat het nu echt veel gedaan had. Nou ja, baat het niet schaadt het niet. Het leverde in ieder geval een leuk plaatje op die we de lezers niet wilden onthouden. De katten vonden het niet zo´n leuk plaatje. Die keken erg bedenkelijk naar Joke met dat witte gezicht en bleven liever een beetje op een afstand.
 
´s Avond zagen we opnieuw de zon achter de bomen verdwijnen wat weer leuke plaatjes opleverde voor het oog én voor de camera. Het blijft ons iedere keer weer boeien die prachtige, gekleurde luchten. Je moet er meestal wel heel snel bijzijn, want nog geen minuut later is het alweer anders. Deze keer waren we er op tijd bij!

 

2 gedachten over “Vorst, kerstpuzzel en een over-datum-kleimasker

 1. Zo Joke, lijkt wel zo’n masker die je wel eens ziet op tv.
  Die zou ik ook niet willen tegenkomen.
  Hoop echt dat het je heeft geholpen, maar vrees met wat jullie al schreven, dat het tegen valt. Jammer, niet geschoten, altijd mis toch?
  Maar goed, die klei hoeft niet meer te worden opgeruimd.
  Opgeruimd staat netjes toch?

  1. Ach, je doet wel eens wat… en probeert wel eens wat… De klei is nu weg, daar hoeven we niet langer tegenaan te kijken. Gelukkig hoefden Heiko en de katjes ook niet lang naar mijn witte gezicht te kijken. Even weer voldoende voor spookje gespeeld. Ha ha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.