Geen widgets gevonden in de zijbalk

 
Sinds vandaag worden de vogels verwend. Ze kregen al een aantal maanden diverse lekkere dingen voorgeschoteld, maar nu hoeven ze er niet meer zoveel voor te doen om het te kunnen opeten. De doppinda´s waren nagenoeg leeg en daarmee had Joke die weggegooid. Toen ze nieuwe wilde rijgen, bleek dat ze op waren. Wel lagen er nog twee zakken met gedopte pinda´s en die zou ze nu aan de vogels voeren. In een kokertje gedaan en opgehangen. Samen met een handig dingetje voor een drietal mezenbollen. Oei! Dat is toch wel even iets anders dan ze gewend zijn. De kool- en pimpelmeesjes waren dan ook in het begin een beetje huiverig om te gaan eten. Toch overwonnen ze hun angsten en met enige terughoudendheid gingen ze voorzichtig te werk. En de pinda´s zijn nu veel gemakkelijker te krijgen. Ook de mezenbollen vinden weer gretige afnemers. Mooi! Eet smakelijk verder, gevleugelde vriendjes!
 
 

Wat hadden we weer een fantastische dag! Een paar graden vorst, zonnetje, een strakblauwe lucht: heerlijk! Wanneer je dan beter om je heen kijkt, zie je meer en meer aanwijzingen, dat de lente al een beetje van zich laat spreken. Zo zag ik, dat de seringenbomen, naast de keukentrap, al vele knoppen hebben. Het begin van nieuwe blaadjes. En de “onkruid-boom”, zoals de vorige eigenaar hem noemde, welke achter het huis staat laat eveneens vele knoppen zien. Nu al. Dat geeft zeker aan, dat het een hele zachte winter is. Toen ik vanmiddag weer een boom snoeide zag ik tot mijn grote verbazing bloemetjes bij die mensen in de tuin bloeien. Kleine gele. Nu al? Even zoeken en nu blijkt, dat het om de winterakoniet gaat. Een van de eerste bloeiende plantjes in de vroege lente. Ja, inderdaad soms bloeien ze ook al tijdens een zachte winterperiode. Het is een plantje uit de ranonkelfamilie. Wanneer je beter kijkt is dat wel te zien. “Aan de ondergrondse knolvormige wortelstokken ontspruiten stengels met enkel een blad of stengels met een bloem. Het blad aan de gladde stengel is handvormig diep ingesneden of gedeeld. Onder de gele bloem zit een krans van drie eveneens diep ingesneden bladeren; ze lijken een omwindsel te vormen.” Hoe dan ook: het kleurt je dag!

Zoals verwacht heeft Joke vandaag de pickup aan geslingerd, om erachter te komen of we singletjes konden afspelen. Bij de cursus Zweeds, die we van Klaas en Reinie hebben gekregen, zitten een behoorlijk aantal en ze maken een belangrijk deel uit van het lesmateriaal. Het was daadwerkelijk mogelijk om de singles te beluisteren. Wel even op 45 toeren zetten in plaats van 33 1/3 voor de grote lp´s. Joke dacht aan de hand van het beluisteren van de eerste single, dat het allemaal zou tegenvallen, maar toen ze even het boekwerkje bestudeerde en door kreeg hoe de cursus werkte, bleek al snel, dat het een super cursus is. De teksten in het leerboek worden duidelijk uitgesproken op de grammofoonplaatjes. Wat je hoort kun je dus meelezen. Je ziet hoe het geschreven wordt en hoort de uitspraak. Om haar nieuwsgierigheid te stillen keek Joke op internet, of het bedrijf Linguaphone, die de cursus had samengesteld, nog bestaat. Jawel! Het is een Engels bedrijf en heeft (volgens hun site) miljoenen mensen geholpen, met het succesvol leren van een nieuwe taal. Via zelfstudie. En dat alles al vanaf 1901. Al meer dan een eeuw! In het begin, zoals ons exemplaar, met singles. Momenteel worden de taalcursussen geproduceerd in downloadbare formaten voor cd, MP4 en MP3. Linguaphone heeft nog steeds een dominante rol over de hele wereld! Met meer dan 200 taalopleidingscentra wereldwijd. Wat leuke informatie. Gelukkig hoeven we ons qua prijs niet bezwaard te voelen. Klaas en Reinie betaalden €.4,-, terwijl je de cursus nu kunt aanschaffen voor bijna £.140,- (omgerekend bijna €.170,-). En dan heb je ook nog eens een korting van 50%… We gaan aan de slag!

De foto´s van onze tuin, de knoppen in de bomen, heeft Joke gemaakt. Vanmiddag was het weer immers zo goed, dat ze een paar stappen buiten heeft gezet. Even genieten van het zonnetje en dat voelde fantastisch. Jikke en Ebba kwamen meteen naar haar toe, toen ze vernamen dat hun baasje buiten was. Al “pratend” waren ze naar haar toe gerend. Meteen vroegen ze om haar aandacht, door langs haar benen strijken en voor haar op de grond te gaan liggen. Wat toch lief van ze, dat ze Joke direct kwamen begroeten. Nadat ze dat hadden gedaan werd er meteen weer verder gespeeld. Ineens rende Jikke naar de appelboom, meteen gevolgd door Ebba. En nog sneller dan je met je oogleden kunt knipperen, zaten beide dametjes bijna bovenin! Lenige tantes zijn het hoor. Plus daarbij ontzettend snel. Ze bleven niet lang in de boom, want ze wilden spelen en in die boom, daar hoog bovenin, was niet genoeg ruimte. Wat mooi om te zien, dat die twee zich zo goed vermaken!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.