Statistieken
  • 1
  • 1
  • 31
  • 411.103
  • 1.138
  • 61
  • 1.224

  
Reeds een jaar geleden had ik op mijn “to-do-lijstje” geschreven: paadje voordeur herstraten. Dat paadje was mij een doorn in het oog. Het was echter niet het enige wat op mijn lijstje stond. Tevens was het een klus die niet in de winter gedaan kon worden als er sneeuw ligt of als het gevroren heeft. Gisteren was van beide geen sprake meer en was dat klusje aan de beurt. Het paadje vanaf de weg naar onze voordeur is gemaakt van 50 x 50 cm grindtegels. In de loop der jaren zijn die echter ietsje verzakt en blijft er water staan op het laagste punt. Met als gevolg dat er mos op is gegroeid en de meeste tegels een groene aanslag hebben. In de winter was het nog eens gevaarlijk ook, omdat het water dat in de kuilen stond bevroor en zo een glibberig paadje opleverde.
 
Een voor een haalde ik de tegels eruit. Daarna kon ik met een schop en een hark de ondergrond egaliseren. Eerst op het oog en later toch maar even gecontroleerd met behulp van een lange plank en een waterpas. Toen de ondergrond vanaf de trap naar de voordeur tot aan de weg vlak was, heb ik de hogedrukspuit aangezet en alle grindtegels een voor een afgespoten. Daarbij keek ik wel even goed uit, of het water ook richting het huis ging. Om na dit klusje ook nog eens de ramen te doen… Nee, daar bedank ik toch maar liever voor. Ik had geluk, dat de wind precies goed stond.
 
Alle zand, groene aanslag en mos verdween in een mum van tijd. Het werken met een hogedrukreiniger is fantastisch. Stel je voor, dat je elke tegel met een harde borstel zou moeten schoonmaken. Dat vergt niet alleen kracht, maar ook tijd. Nee, dit is ideaal en ik ben blij, dat ik deze machine ooit nog van mijn vader heb gekregen. Elke schone tegel legde ik meteen weer op z´n plek en zo werd het langzamerhand weer een paadje. Ongeveer 2,5 uur later konden alle gebruikte materialen weer opgeruimd worden en konden we genieten van een super strak én schoon paadje. Hé, hé! Ik ben blij, dat dit klusje klaar is én dat het van mijn lijstje gestreept van worden. Maar vooral ben ik erg tevreden met het resultaat!
  

2 gedachten over “Voordeurpaadje opnieuw gelegd”
    1. Dankjewel Wilma. Was een leuk klusje met dankbaar resultaat. Even iets leuks om tussendoor te doen. Centraal staat nu het leegmaken van de houtcontainer en het verwijderen ervan. We blijven nog wel even bezig… ha ha. groetjes, Heiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.