Voor het eerst gefietst in Ödarp!

Voor het eerst gefietst in Ödarp!

 
Gisteren hadden we prachtig weer. Zonnetje er geregeld bij, lekker temperatuurtje en, niet onbelangrijk, weinig wind: ideaal weer om eens op de fiets te stappen! Fietsen in deze omgeving? Met al die heuvels en dalen? Ja! Want de weg waar wij aan wonen heeft namelijk een behoorlijk gedeelte dat nagenoeg volledig vlak ligt. De fiets moest wel eerst even schoongemaakt worden, want hij stond al tijden in de garage. En daar had Heiko het nodige zaag- en schuurwerk verricht. Een paar centimeters stof lag erop! Dat was overigens niet zo erg hoor. Even met de veger erover en het meeste was al weg. Daarna nog even met een doekje erbij langs en het vervoermiddel was klaar voor gebruik. “Zou ik nog weten hoe het moet?” ging er even door mij heen. Het was zeker al ruim twee jaar geleden, dat ik mijn voeten op trappers had gehad.
 
Het was eerst even een beetje onwennig. Een andere fiets dan dat ik gewend was. Deze is lager en het stuur is verder van het zadel, waardoor je een hele andere houding moet aannemen. Toch ging het ontzettend mooi! Ja, vanzelfsprekend ging de camera mee, want er moest wél even bewijs geleverd worden, dat ik tot Bordsjö was gefietst. Daarna terug naar huis, alleen niet meteen afgestapt maar nog even doorgefietst. Tot aan de oprit van de eerste woning aan de linker kant. Daar gaat het namelijk weer omhoog en dat kon ik niet meer. Onderweg heb ik de dames koe nog mogen begroeten, die heerlijk rustig aan het genieten waren van het gras. Een half uurtje nadat ik was opgestapt, stapte ik voldaan weer van de fiets af. Ehhh… met een beetje zadelpijn. Dat wel. Maar voor de rest: dit gaan we vaker doen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image