Vogeltjes in de zon!

Vogeltjes in de zon!


Vanochtend werden we wakker en het was een heerlijke lichte ochtend. De zon kwam al door de bomen heen en scheen op de boomtoppen. Wat een schitterend plaatje. Het was alsof de sneeuw boven de grond zweefde. Hoe? Geen idee. Toen we gingen ontbijten waren de gevleugelde vrienden alweer druk aan het eten. De grote bonte specht had zijn buik reeds vol gegeten en verliet onze tuin. De koolmeesjes wilden allemaal tegelijkertijd aan de mezenbol hangen, waardoor er bijna een botsing plaatsvond. Het leek alsof ook de vogeltjes genoten van de eerste zonnestralen van deze dag.

Toch waren ze ineens allemaal vertrokken. De seringenboom in. Meneer (of mevrouw is niet helemaal duidelijk) de boomklever was in aantocht. Die begon meteen aan het vet in de kokosnoot te eten. Wat zijn die beestjes toch lenig! Hij hangt op zijn kop, maar kan die weer zover omhoog buigen, dat hij zijn kopje bijna op zijn rug kan leggen. Het is een heel mooi vogeltje, alleen zo jammer, dat hij iedereen de baas wil zijn. Niemand, maar dan ook niemand mag in de buurt komen als hij aan het eten is. En dat terwijl er genoeg is. Meer dan genoeg.

Dat weten de anderen en laten de boomklever dan ook even zijn gang gaan. Echter zodra die weg is: meteen nemen drie zwartkopmeesjes het over. Op dat moment zijn alleen zij in de buurt van het voederhuisje en kunnen daardoor ook lekker in alle rust van al het lekkers genieten. Ze laten elkaar met rust. Als de ene aan de kokosnoot eet zit de tweede aan de bol te eten, terwijl de derde even op een takje van de seringenboom wacht. Heerlijk rustig wachten op zijn beurt en lekker genietend van de zon. Deze meesjes hebben mijn hart gestolen. Ze staan bij mij momenteel op nummer één. Prachtige vogeltjes, prachtig getekend, prachtige koppies. Gelukkig komen ze elke dag een paar keer langs en daar kan ik met volle teugen van genieten. Wat is de natuur toch fantastisch!

2 gedachten over “Vogeltjes in de zon!

 1. Dat is toch geweldig he de natuur is heel mooi als je het maar wil zien…
  Het zal hier deze week behoirlijk gaan vriezen ik mag er wel over…
  Heerlijk gezond weer ook.
  Wens jullie een mooie weekend verder samen …gr xxx

  1. Mooi hè? Ze komen hier elke dag, maar het blijft prachtig om te zien. Alsof we samen elke keer eten!
   Komt er dan toch nog een Elfstedentocht dit jaar? Dat zou fantastisch zijn!
   Jullie ook een heel fijn weekend, Nettie en Klaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta