Vliegtuig wordt achtervolgd

Vliegtuig wordt achtervolgd

dsc04576      dsc04577
Terwijl ik foto’s aan het maken ben van de tuin, zie ik in de strakblauwe lucht ineens een witte, heldere stip. En het beweegt. Het is te vroeg voor een vallende ster. Wanneer ik met de lens van de fotocamera inzoom, blijkt het een vliegtuig te zijn. Niet zo vreemd eigenlijk, want vogels vliegen, naar mijn idee, niet zó hoog. Geen idee of het nu een grote of een kleine vliegtuig was, maar het vloog wel. Het blijkt, dat een vliegtuig is een luchtvaartuig is, dat een hogere dichtheid heeft dan lucht. Daardoor is hij in staat een “gecontroleerde” vlucht te maken. Het maakt hierbij gebruik van de opwaartse kracht, lift genoemd, veroorzaakt door de lucht, die met een zekere snelheid over het speciale profiel van het vleugeloppervlak stroomt. Dat is dus de reden, dat hij blijft “hangen” en niet neerstort. En dan te bedenken, dat ze behoorlijk zwaar zijn. Had ik het net niet over het feit, dat vogels niet zo hoog zouden kunnen vliegen? Dat neem ik meteen terug. Want nog geen minuut later zie ik dat drie ganzen het vliegtuig “achtervolgen”! Een komisch gezicht, dat zo’n groot toestel voor drie van die “kleintjes” ervandoor gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta