Vlaggenmast krijgt kleurtje

Vlaggenmast krijgt kleurtje


Al een paar dagen achtereen was mijn antwoord op de vraag van Joke “Wat ga jij vandaag doen?”, dat ik nu eerst de vlaggenmast wilde gaan verven. Helaas kwam er telkens weer iets tussen: de stapel boomstammen van buurman Erling, dat gezaagd en gekloofd moest worden, een omgewaaide boom op het pad tegenover ons huis opruimen (zagen en kloven), boodschappen doen en weet ik veel wat nog meer. Maar vandaag is het dan toch gelukt. De mooie slanke rechte boomstam die ik in het stuk land tegenover ons huis had gevonden is nu geverfd. Dankzij het mooie weer kon ik het zelfs twee keer verven. De verf droogde namelijk snel. Op dit moment ligt de witgeschilderde vlaggenmast nog buiten op twee bokjes. Vannacht blijft het droog, dus kan de verf verder uitharden. Morgen wil ik de mast nog één keer opnieuw verven en dan is hij, nadat de verf droog is, klaar om geplaatst te worden. In de houtcontainer heb ik nog twee dikke vierkante eiken balken gevonden, die ik in de grond kan graven, waartussen deze vlaggenmast kan komen. De vlaggenmast komt dan zelf niet in de grond. Dat is beter tegen het verrotten én het zou tevens ten koste gaan van de lengte. De paal is 8 meter lang, maar als die een meter in de grond gegraven zou worden is de mast toch meteen een stuk korter. Door de twee steunpalen én de mast boor ik twee gaten waar een draadeind rond 16 doorheen komt. Zo blijft de mast rechtop staan en als ik het onderste draadeind eruit haal kan de mast gekanteld worden om er een vlag aan te hangen. Morgen maar even samen met Joke een exacte plaats bepalen en dan kan ik beginnen met graven. Dat zal nog een tijdrovende klus worden vanwege de vele stenen en keien hier in de grond. We moeten nog even geduld hebben voordat de Zweedse, Nederlandse of Groninger vlag in top kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image