Viervoeters

Viervoeters

Door de jaren heen hebben we al veel huisdieren gehad. Hondjes en katjes vooral. Vanuit Winschoten gingen Mieka (kat van 17), Pepper (hondje van 13) en Doezel (kat van 8) mee naar Blijham. Ze vonden het daar schitterend. Ze hadden ruimte om te spelen en ontdekten elke dag weer nieuwe dingen. In 2008 overleed Pepper (14 jaar) en in 2009 volgde Mieka (19 jaar) hem.

Doezel had in de afgelopen jaren nieuwe vriendjes gekregen: Pantro in 2008 (hond van toen 2 jaar) en Otta in 2015 (katje van oktober 2014). Doezel overleed in april 2017. Vlak voor onze emigratie. Hij was toen 17 jaar.

Het is een genot om met dieren te leven. Ze geven je zoveel, zonder dat je er om vraagt. Vaak worden ze door ons vertroeteld, want we houden van ze! Pantro en Otta (eigenlijk Åtta) waren met ons mee geëmigreerd naar Zweden. Helaas moesten we al snel afscheid nemen van Åtta: hij werd aangereden door een auto in Hällaryd. Hij werd nog geen twee jaar. Wederom een heel verdrietig moment. Pantro is met ons verhuisd naar Ödarp, waar hij op 24 september 2019 overleed toen hij bijna 14 was. In september 2018 had hij nog gezelschap gekregen van twee kattenzusjes, Jikke en Ebba. Op 6 maart 2021 werd het leven van Jikke onverwacht beëindigd door een auto-ongeluk. We hebben nu alleen Ebba nog, die gelukkig elke dag van Ödarp en omgeving geniet. En wij genieten enorm van haar!

Wijn maken