Verfpotten leeggemaakt!

Verfpotten leeggemaakt!

 
Van het een komt het ander. Altijd al zo geweest. In ons geval was het voor Heiko het maken van een nieuwe deur onder andere aanleiding tot schilderwerk. Hij maakte het terras af, door hetgeen hij gisteren had getimmerd, vanochtend te verven. En vanmiddag trouwens nog een keertje, want het moet én dekkend zijn én beschermd tegen de weersinvloeden. Wat lijkt dat nu stukken mooier! En wat is het praktisch geworden nu we vanaf het terras binnendoor naar de veranda kunnen. Niet meer met stoelen of stoelkussens door het hele huis, maar heel eenvoudig door de ruimte-die-nog-steeds-geen-bestemming-heeft!
 
Tegelijkertijd ging ik aan de slag met het bistrosetje van mijn moeder. Die heeft overigens al heel veel jaren dienst gedaan. Eerst bij haar in de tuin, toen in Blijham, daarna in Hällaryd bij de vakantiewoning en nu hier in Ödarp. Het ijzerwerk kon ik perfect dekkend krijgen met Hammerite. Het schijnt er in meerdere kleuren te zijn en ook in wit. Ideaal voor de tafel en stoeltjes. Daarna met gewone verf de latjes van de rugleuningen en zittingen en het was klaar. Het setje komt niet weer in het gras te staan, omdat we beide vonden, dat het bij de achterdeur mooier stond. Ander voordeel is, dat Heiko het niet steeds hoeft te verplaatsen met het grasmaaien.
 
En als je dan toch de kwast in handen hebt, wil je meer doen. Vooral omdat het resultaat zo groot was. Daarom werden twee melkbussen en een stormlantaarn voorzien van een nieuwe laag Hammerite. Sorry pap, maar we vonden de groene kleur niet zo mooi meer en daarom is hij nu helemaal zwart geworden. De beide melkbussen staan nu bij het bankje, dat Heiko heeft gemaakt van een boomstam en de stormlantaarn staat bij de keukendeur. Als laatste kleine dingetjes werden de bloempot-bak-houders ook geverfd. Die waren dof en het verf was er hier en daar af, maar dat is volledig verleden tijd. Wat een beetje verf niet allemaal kan doen!
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image