Verandavloer – tweede deel waterdicht

Verandavloer – tweede deel waterdicht

 
Op die ene dag regende het, op die andere dag waaide het te hard, daarna had ik een dag geen zin om het te doen, vervolgens mocht ik een dagje aan het werk voor 55+ en weer een andere dag gingen we boodschappen doen en/of wandelen. Oh ja! Het gras moest ook nog gemaaid worden. Kortom, het afmaken van de verandavloer liet even op zich wachten. Maar vandaag toch de stoute schoenen en de overige werkkleding aangetrokken. Deel twee van het verven van de verandavloer met epoxyhars verf. We hadden twee bussen met verf opgehaald en met de eerste kwam ik tot ¾ van de vloer. Meer dan genoeg verf dus in bus twee om dat ¼ te doen én de vloer van de “ruimte-waarvan-we-nog-steeds-niet-weten-wat-we-er-mee-moeten”. Ik begon met die laatstgenoemde vloer want ik moest natuurlijk wel achterwaarts richting de kamerdeur verven. Anders zou ik mezelf in een onmogelijke positie manoeuvreren.
 
Maar de betonvloer van de ruimte met die lange naam was erg ruw en nam zodoende veel verf op. Toen dat deel klaar was begon ik ernstig te twijfelen of er nog voldoende over zou blijven voor het laatste deel van de verandavloer. Hoe kom je daarachter? Gewoon beginnen en kijken waar het schip strandt. Of dat de kwast droog wordt. Maar gelukkig verkeek ik me erop. Op de verandavloer streek het gelukkig veel eenvoudiger en bleef er zelfs nog een bodempje verf over toen ik bij de kamer-verandadeur eindigde. Helaas kan ik daar niks meer mee omdat je het niet bewaren kunt. Het is een tweecomponenten verf en na het mengen hardt het vrij snel uit. ’t Is niet anders. Hopelijk droogt deze verf net zo grijs op als de vorige bus. Meteen na het verven zag je namelijk duidelijk kleurverschil. Morgen zullen we het weten. Ben blij dat deze klus klaar is omdat dit verre van mijn favoriete werk is. Morgen weer gewoon in de tuin of met kozijnomlijstingen verder. Met hout werken en in de tuin (kettingzaag erbij…) vind ik toch leukerder.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image