Van stam naar bank: stam-bank gemaakt

Van stam naar bank: stam-bank gemaakt

 
Tussen de kar vol met boomstammen, die we van de buurman hadden gekregen, zat ook een hele dikke stam. Niet zo heel lang, maar wel een van een behoorlijke diameter. Die had ik even apart gelegd en niet meteen verzaagd en gekloofd. De afgelopen week heb ik er een tweepersoons bankje van gemaakt! Omdat de zithoogte te laag zou zijn als de stam rechtstreeks op de grond gelegd zou worden, heb ik aan de beide uiteinden twee korte stammetjes onder gelegd. Daaruit heb ik een klein stukje weggezaagd, zodat daar de grote stam precies in past. Nu gaat de grote stam niet meer “aan de rol” zeg maar. Uit de grote stam heb ik vervolgens twee zitplaatsen gezaagd. Met de kettingzaag. Tenslotte het geheel flinke geschuurd. Maar dat ga ik nog een paar keer doen, als het hout goed droog is. Op dit moment zal ik iemand met een korte broek aan niet adviseren, om op de stam-bank te gaan zitten. Het zou wel eens een beetje ruw aan de blote benen kunnen zijn. Voordat ik kon beginnen met schuren moest ik overigens eerst de schuurmachine repareren. Die deed het niet meer en lag eigenlijk al klaar om weggegooid te worden. Maar mijn nieuwsgierigheid overwon.

Hoe zit die trilzool van de schuurmachine eigenlijk vast aan de motor? Nou, heel simpel, met drie schroeven. Die had ik er snel uit. In eerste instantie zag ik nog niks bijzonders, maar in tweede instantie zag ik dat zich heel veel schuurstof had verzameld in de verbinding tussen de trilzool met de rest van het motorhuis. Ik dacht, dat aangekoekte stof er wel eens voor zou kunnen zorgen, dat de trilzool vast was komen te zitten en de schuurmachine zodoende niet meer schuurde. Met een kleine schroevendraaier peuterde ik de aangekoekte stof eruit. Voor zover ik erbij kon komen. Een paar keer goed blazen en daarna de stekker van het apparaat in het stopcontact gestoken. Aarzelend begon het ding toch weer een beetje te trillen. Dat gaf de burger moed en ik zette nog even door met schoonmaken. Een beetje tikken, kloppen, blazen, stuiteren… Tenslotte de trilzool er weer onder geschroefd en opnieuw de stekker in het stopcontact gestopt. Starten en… nog een beetje moeilijk, maar langzamerhand kwam er weer meer ruimte en meer beweging in. Binnen 2 minuten was het apparaat weer “als nieuw”. Met een lekker gevoel ging ik vervolgens buiten de stam-bank schuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image