Van de regendrup in de sneeuwvlok

Van de regendrup in de sneeuwvlok


Vanochtend al vroeg uit de veren: ik heb een afspraak bij de kapper in Tranås. Om kwart over negen. We hebben immers vanmiddag een afspraakje met de lerares van SFI en dan moet het haar in ieder geval goed zitten. Het is een half uurtje rijden naar de kapper en daarom was ik om even over half negen vertrokken. In de regen. De laatste drie dagen was het dooi geweest en daarmee was alle sneeuw verdwenen. Het was weer somber en grauw. Daarbij kwam ook nog, dat het gisteren en vanochtend regende. Wat verveelt dat snel! Op de terugweg veranderde de situatie: de regendruppen veranderden in natte sneeuw. En des te dichter ik bij huis kwam des te dikker werden de vlokken. Niet alleen dat, maar ook de laag sneeuw werd dikker. In Tranås regende het en in Ödarp lag er minstens tien centimeter sneeuw! Prachtig! Eventjes nog een schrikmomentje gehad. Ik naderde een bocht en nét op het moment dat ik die in zou rijden komt er een tegenligger aan. Toen ik wilde remmen gleed de auto een beetje weg en terwijl ik dat voel laat ik meteen de rem weer los. De auto komt weer recht op de weg en we passeren elkaar netjes en rustig. Als ik de rem ingetrapt had gehouden was ik vast en zeker gaan glijden. Nu ging het allemaal goed en ben ik heelhuids thuis gekomen. Wel met minder haar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta