Vakantie – dag 4

Vakantie – dag 4


Het is ook vanochtend niet zo laat dat we opstaan. Het ritme zit er nog steeds goed in. Blijven liggen doen we dan ook maar niet en zodoende maken we rond half acht weer ons ontbijtje klaar. Wanneer we buiten aan de Duitse bolletjes beginnen die we vanochtend al hebben opgehaald van de receptie kijken we uit op een boot. Die kwam gisteravond nog op het veld staan. Uiteraard gekoppeld aan een auto en op een trailer. Wat een komisch gezicht. De mensen hebben er zelfs in geslapen. We verlaten de camping rond tien uur net na de koffie. Volgens Google Maps zullen we ruim twee uurtjes onderweg zijn naar Kropswolde waar we de rest van deze vakantie blijven staan.

Maar dat viel tegen! Nagenoeg meteen nadat we de autobahn oprijden staan we in langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Dat is dit keer wel een enorme tegenvaller omdat we zo uitkijken naar ons eerste bezoekje. Na twee uur eindelijk maar toch uit de file te zijn zijn de temperaturen niet alleen buíten hoog opgelopen. Ergens op de route waren wegwerkzaamheden. Drie banen verkeer moesten daarom samenvoegen naar twee banen. Die twee later weer naar één terwijl verkeer uit Bremen zélf er ook nog even tussen geritst moest worden. Dat geeft enorme vertraging. Gelukkig zijn we dan zo goed als door het drukste gedeelte van het Duitse verkeer heen. We willen vanzelfsprekend nu graag zo snel mogelijk naar de camping en daarna… We komen ietsjes later dan verwacht aan op een keurige camping. Omdat de eigenaars weg zijn worden we gastvrij ontvangen door een mede campinggast. Jacob.

Enthousiast krijgen we van hem uitleg en een plaats toegewezen. Een kwartiertje later staan we dan ook op een prachtig plekje op het oosten. We kunnen zodoende genieten van de ochtend- en middagzon. Alles binnenin de caravan krijgt nu zijn plekje voor de komende week. Een lekker gevoel dat je niet alles morgenvroeg weer hoeft in te pakken om later die dag weer opnieuw uit te pakken. We maken niet alleen kennis met Jakob (die heel leuk kan vertellen en ook nog eens over mensen die ik ken) maar ook met andere kampeerders en dat stemt ons heel erg positief. Een uurtje of wat later willen we ons klaarmaken voor ons eerste bezoek als er ineens een oudere man het terrein op komt die een karretje achter zich aan trekt. Al snel blijkt dat hij daarin zelfgemaakte producten heeft die hij aan de man probeert te brengen. Bij ons gekomen blijkt het te gaan om onder andere jam, advocaat en boerenjongens. Die laatste twee en een doosje besjes kopen we van de man. Dan maken we ons écht klaar voor het eerste bezoek van deze week…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image