Vakantie – dag 3

Vakantie – dag 3


Een hondje blaft. Een kindje huilt. We zijn om half acht klaarwakker. Staan we op? Tuurlek. Koffie gemaakt en genoten van een lekker ontbijtje met versgebakken brood. Die hadden we gisteravond nog besteld. Als we die op hebben gaan we alles weer klaarmaken voor de reis en een kwartiertje later draait Heiko de poten in van de caravan. Omdat we zo scheef staan laat hij de klossen nog even achter de wielen liggen zodat we niet nog verder achteruit kunnen rollen. Met behulp van een paar behulpzame Denen krijgen we de caravan uiteindelijk op de trekhaak en rijden we rustig van onze plek. We betalen de overnachting en in de auto rekenen we even de Deense Kronen om in euro´s. Dat was schrikken. Dit is de duurste overnachting ooit geweest. Maar liefst 42 euro! Te gek voor woorden en we komen hier dan hoogstwaarschijnlijk niet weer terug. Ondanks de uiterst sympathieke en vriendelijke eigenaren en de keurige camping.

We rijden lekker relaxed door Denemarken naar het zuiden van dit glooiend land. In Duitsland aangekomen moeten we meteen rekening houden met wegwerkzaamheden en daarmee met een beetje oponthoud. Geen zorgen, we maken ons er niet druk om. We hebben alle tijd en gaan ons niet irriteren aan een beetje langzamer rijden. Tussen Hamburg en Bremen hebben we een gisteravond een camping uitgezocht genaamd Stürberg en daar komen we omstreeks vier uur aan. De camping is niet zo groot, een familiebedrijfje. Heel gezellig. De vaste plekken zijn ruim opgesteld en netjes onderhouden. We krijgen een mooi plekje op een groter veld en binnen een mum van tijd genieten we van een welverdiende kop koffie. Van de vader van de eigenaar horen we dat er op 2 minuten loopafstand een klein vennetje is waar je heerlijk kunt zwemmen. Dat doen we dan ook graag. En het is inderdaad heel lekker water en schoon. Geen straf om daar een half uurtje te vertoeven.

Hierna maak ik een koude pastasalade wat een lekkernij is met dit warme weer. Vanochtend voor vertrek uit Denemarken had ik de pasta al gekookt en in de koelkast gelegd om af te koelen. Nu een beetje mayonaise er doorheen, paprika en tomaatjes, een beetje van dit en een beetje van dat en het resultaat smaakt ons goed. Dan komt de Nederlandse buurman langs om even een praatje te maken. Hij zegt in zijn beste Engels tegen ons “Hot weather not?” Hij gaat er immers vanuit dat we Zweden zijn. Wanneer Heiko dan in het Nederlands antwoordt dat het inderdaad warm is is de verwarring compleet. Na onze uitleg babbelen we gezellig nog een poosje waarna we in de boeken duiken. Helaas weer geen internet maar gelukkig wel een heel spannend boek. Als onze oogleden zwaar beginnen te worden besluiten we naar bed te gaan. Tot morgen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.