Vakantie – dag 17

Vakantie – dag 17


Deze ochtend rijden we tegen 09:30 uur bij camping Mitte vandaan. Het gaat richting Flensburg en dan al vrij vlot de snelweg op. Het rijdt lekker door totdat we bij de grenspost komen. Daar staat zowaar een kleine file. Al het verkeer moet door een sluis en een strenge douanier kijkt naar elke auto. Het gaat echter toch wel weer vrij snel want er wordt niemand echt aangehouden. Daarna tuffen we met 90 km per uur door Denemarken. Via Kolding, de Kleine Beltbrug, Odense, de Grote Beltbrug, Kopenhagen en uiteindelijk de Öresundbrug komen we in Malmö. Ja hoor: we zijn weer op Zweedse bodem.

Uiteraard stoppen we regelmatig tijdens onze rit om even de benen te kunnen strekken én voor een kopje koffie. Zo ook bij de eerste parkeerplaats bij Malmö. Een paar jaar eerder stonden we daar met de camper nog voor een koffiepauze. Met Pantro. Het is ondertussen drie uur en het regent. Tja, wat doen we? Een camping zoeken om vervolgens in de caravan te gaan zitten vanwege de regen? Lijkt ons helemaal niets. Doorrijden? Om dan misschien vannacht in eigen bed te slapen? We besluiten dat laatste te doen. We zien wel hoe ver we komen. Als het niet meer gaat vanwege de pijnklachten van Joke of de vermoeidheid van mij kunnen we snel genoeg een camping zoeken óf een nachtje wild kamperen.

Maar gek genoeg leek de energie alleen maar toe te nemen en konden we zonder problemen in één keer doorrijden. We hebben veel gezongen onderweg en uiteraard veel gepraat over de laatste dagen. Traditiegetrouw stoppen we in Jönköping bij de McDonalds voor een patatje en een burger. Dat doen we nagenoeg elke keer als we een lange reis achter de rug hebben. Dan hoeft er thuis niet meer gekookt te worden. Het was ook al ver na etenstijd en de magen begonnen raar te doen. Hierna nog ruim een uur gereden en toen waren we dan toch thuis. Daar wachtte ons eigen bedje en wellicht was dat hetgeen wat ons naar Ödarp trok. Zonder extra overnachting in de caravan. Later op de avond waren we thuis en binnen een half uur lagen we op bed. Alleen nog even de caravan aan het stroom gekoppeld en de tandenborstels er uitgehaald. Trusten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image