Vakantie – dag 16

Vakantie – dag 16


Vandaag was het de dag van vertrek. Na 15 dagen Nederland wilden we weer terug naar ons eigen huis in Zweden. Alles werd opgeruimd en de laatste afwas nog even gedaan. Moet immers tijdens de vakantie ook gewoon gebeuren. Gisteravond hadden mijn ouders nog gezegd dat ze ons in Kropswolde vanaf de camping wilden uitzwaaien. Een half uur voor vertrek belden we even om ze de tijd te geven de auto te halen en naar Kropswolde toe te rijden. Dat ging heel snel want we waren nog bezig de auto met caravan van de camping af te rijden toen ze er al waren. Met hulp van een andere campinggast kon ik de lange combinatie veilig manoeuvreren en op de parkeerplaats zetten.

Daarna was er koffie bij de campingeigenaren Derk Johan en Hilly. Ze begrepen de situatie heel goed en boden ons allen koffie aan. Heel lief! Maar aan alles komt een eind en dat betekende tot ziens zeggen. Telkens weer een vervelend en erg emotioneel moment. Met pijn in het hart rijden we de weg op richting de snelweg. Onze ouders daar zwaaiend achterlatend. Heftig! Gelukkig bleef campingeigenaar Hilly nog even met ze praten en bood hun zelfs nog weer een kopje koffie aan. Dat hebben we enorm gewaardeerd. De eerste kilometers zijn wederom zwaar en verstrijken in betrekkelijke stilte. In gedachten zijn we toch weer bij de vele familieleden en vrienden. Maar gaandeweg lokt het vooruitzicht toch ook weer.

Terug te komen in het mooie Zweden. Terug naar ons huis. Terug naar ons eigen bed. Terug naar Pantro… Rond zes uur besloten we bij Flensburg, net op de grens tussen Duitsland en Denemarken, een camping op te zoeken. Dan kunnen we de morgen Denemarken doorrijden en onderin Zweden een camping zoeken voor de volgende nacht. We belanden bij camping Mitte die zo heet omdat die midden tussen de Nordsee en de Ostsee ligt. Een keurige camping met goed sanitair echter voor onze begrippen een beetje kaal. De camping is omzoomd met bomen en struiken en daarbuiten is het alleen vlak grasland. Niet zeuren. Het is slechts voor een nacht. We zetten de zijwanden nog even aan de luifel en ook die worden goedgekeurd. Het zijn van die kleine dingen waar je heel blij mee kunt zijn. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image