Vakantie – dag 15

Vakantie – dag 15


Vanochtend deden we rustig aan. Relaxed ontbijten en daarna koffie. Omdat Daniëlle de 28e jarig is en wij dan weer in Zweden zijn hadden we alvast enkele cadeautjes voor haar meegenomen. Op verzoek kreeg ze ook een ander “ding”: een oude telefoon met draaischijf. Via Facebook zagen we een filmpje van kinderen die niet wisten wat je met zo’n oud telefoontoestel moest beginnen. Ze verwachtten een digitale toestel en druktoetsen. Om Daniëlle haar kinderen een stukje geschiedenis van de telefoon te leren hadden we deze oude bij een loppis in Zweden voor haar gekocht. Voor mij hadden ze trouwens ook iets: een takel/ lier. Een handig hulpmiddel als ik weer eens een boom om ga zagen. Met de takel kan ik de boom op spanning zetten en vervolgens veilig zagen. De boom zal dan te allen tijde de juiste kant opvallen. Hartstikke top en goed over nagedacht! Veiligheid boven alles.
 
Vervolgens stelde Daniëlle voor om bij haar school te kijken. Vorig jaar waren wij daar ook met haar en Peter maar ze wilde het ook graag aan opa en oma laten zien. En voor ons was het de kans om haar nieuwe klaslokaal te bekijken. De school had ruimtegebrek en zodoende zijn er in de vakantie een viertal lokalen (cabins) bijgeplaatst op het schoolplein. Daniëlle krijgt een lokaal op de begane grond voor haar kleuterklas, groep 1-2. Ondanks dat het nog niet helemaal klaar was konden we een goede indruk krijgen van het geheel. Toen nog even met opa en oma naar haar oude klas én in de tuin gekeken. Daar worden onder andere aardappelen, rabarber en zonnebloemen gekweekt door en voor de leerlingen. Erg leerzaam.

Na dit bezoek rijden we via een winkelcentrum waar we nog een paar boodschapjes halen. Daarna gaat het weer richting huis. Daar drinken we nog een kop koffie of thee en smeren we enkele broodjes voor onderweg. Dan komt ook hier het moment dat we tot ziens tegen Daniëlle zeggen. We vertrekken niet eerder dan dat we beloven dat we in december terugkomen en dan twee nachtjes blijven. Dit was erg kort echter desalniettemin heel fijn! Mede doordat pap en mam ook mee waren. Na thuiskomst dronken we nog een kopje koffie bij mijn ouders in de flat om tenslotte de caravan weer op te zoeken op de mooie camping in Kropswolde. Nog heel even lezen en toen vielen de oogjes dicht… Tot morgen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image