Vakantie – dag 14

Vakantie – dag 14


Vanmiddag zijn we tegen 12:30 uur vertrokken vanaf Hoogezand richting Rotterdam. Ja, vanuit Hoogezand want mijn ouders zijn ook mee geweest! Ondanks dat Peter en Daniëlle gisteren pas zijn teruggekomen van vakantie. In het begin van de reis regende het en moesten de ruitenwissers voor een goed zicht op de weg zorgen. Naarmate we zuidelijker kwamen werd het weer beter. Tegen de tijd dat we halverwege waren (bij een benzinepomp tussen Lelystad en Almere) scheen de zon en was het aangenaam koffiedrinken bij de inmiddels bekende picknickbank. Mijn moeder had gezorgd voor twee thermoskannen met koffie én voldoende gesmeerde en belegde broodjes. Dat viel heel goed! De reis werd met een gevulde maag vervolgd en rond 15:30 uur stonden we bij Daniëlle en Peter op de stoep.
 
Die waren net een etmaal terug van hun 4-weekse vakantie in West Amerika. Qua planning misschien niet optimaal maar dat kwam nu eenmaal zo uit. Wij zouden weer teruggaan naar Zweden en zij kwamen pas de 13e augustus terug. En we wilden elkaar natuurlijk wel heel graag nog even zien! Gelukkig hadden ze niet heel veel last van de jetlag. Althans, toen nog niet… We werden hartelijk ontvangen in hun mooie huis waar ze ondertussen al weer drie jaar wonen. Voor mijn ouders was het de tweede keer dat ze er kwamen en daarmee was het heel mooi om mee te maken. Ze komen er alleen niet meer vanwege de drukte op de wegen.

We konden buiten zitten en de verhalen gingen uiteraard al vrij snel over hun vakantie in Amerika. Aan de hand van de foto’s lieten ze ons meegenieten van de mooie natuur die ze daar hebben gezien. Vele kloven en gebergtes hebben ze bekeken met als hoogtepunt de Grand Canyon. Ook waren ze onder andere in San Francisco, Seattle en in Las Vegas. Wat een avontuur! Geweldig! Voor het warm eten trakteerde Peter ons op zelfgemaakte stamppot zoete appels met frikandel. Ondanks het feit dat we de frikandel onze wenkbrauwen deed optrekken smaakte het er toch uitstekend bij.

We hebben heerlijk gegeten en daarna nog even een korte wandeling gemaakt langs het water in hun wijk. Wel even een jasje aan maar echt koud was het niet. Vervolgens was het na een door Peter zelf gebrouwen biertje tijd om naar bed te gaan. Peter en Daniëlle op hun eigen bed op de tweede verdieping, pap en mam en wij op logeerbedden op de eerste verdieping. Perfect geregeld. Vlak voor het slapen gaan hebben we Peter alvast goeiedag gezegd. Die moest de volgende dag weer aan het werk en zou er daarom niet meer zijn als wij wakker werden en later weer richting het Noorden vertrokken. Sterkte morgen, Peter! En bedankt voor de lekkere stamppot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image