Vakantie – dag 13: Feest!

Vakantie – dag 13: Feest!


Feest! Vandaag viert pap zijn 88ste verjaardag! En dat willen we uiteraard voor geen goud missen. Al op tijd zijn we daarom bij Heiko´s pap en mam om de jarige te feliciteren. Voor hen beide hebben wij een aantal cadeautjes terwijl wij op onze beurt worden getrakteerd op een behoorlijke stuk gebak. Gisteren kreeg de jarige al meerdere mensen op bezoek en daarom kunnen wij vanmiddag met ze weg gaan. Dat deden we voor onze emigratie ook altijd. En die traditie wordt vandaag in ere hersteld. We gaan op stap!

We rijden via mooie rustige weggetjes door Groningen naar Drenthe. Via het mooie Zuidlaren. We zien daar dat Berend Botje is verhuisd. Hij staat nou met zijn bootje prominent op een van de rotondes in het dorp. De route gaat verder door Tynaarlo, Vries en Donderen. Uiteindelijke doel was Nietap. Op verzoek van de jarige. In Nietap is namelijk een muziekwinkel. Niet zomaar eentje. Daar verkopen ze onder andere accordeons. Pap heeft momenteel nog een 120-bas accordeon maar die is behoorlijk zwaar. Hij wil deze dan ook inruilen voor eentje die minder gewicht heeft. Te zijner tijd wil hij zelf naar Nietap rijden om te gaan kijken. Nu weet hij ongeveer hoe hij moet rijden.
 
De winkel is gesloten maar pap en ik gluren even naar binnen en zien er hele mooie staan. Dat gaat vast lukken met de ruil. Als ze een goeie prijs geven voor zijn huidige. Nou pap de route ongeveer weet vervolgen wij onze route en stoppen we in Norg. Hier vinden we een mooi restaurant langs de weg en daar gaan we aan de koffie. Met gebak van de jarige. Heerlijke appel-karamel met een behoorlijke toef slagroom. Hierna gaan we via gezellige weggetjes terug naar huis. Daar worden de laatste vragen over de laptop gesteld en eten we nog een broodje met elkaar. Onbewust eet je dan toch meer… Dan vertrekken we niet al te laat. We hebben nog een afspraak…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image