Vakantie – dag 11

Vakantie – dag 11

 
We gaan nogmaals op bezoek bij Gert en Elise. Heerlijk om elkaar wederom te zien. Dat vinden de kleinkinderen ook. Die hebben zoveel te vertellen. Al snel zit Daan bij opa op schoot terwijl hij luistert naar het verhaaltje wat Heiko hem voorleest. Dan ziet Daan een plaatje van een man met een baard. “Opa! Opa!” roept hij dan en kriebelt Heiko door zijn baard… Aandoenlijk moment. Even later doet Merle precies hetzelfde en opa geniet ervan. Oei! Een ongelukje: zowel Merle als Daan hebben iets voor opa en oma gemaakt. Oma krijgt van Merle een mooi vogelhokje. Zelf beschilderd. Prachtig! Maar als Daan het cadeautje naar opa wil brengen struikelt hij en het cadeautje valt op grond. Dat hoort niet goed. En als opa het dan uitpakt blijkt dat er een mok in zit. Beschilderd door Daan. Alleen is het in wel twintig stukjes.
 
Daan wordt verdrietig maar oma belooft hem dat ze hem thuis zal lijmen. Daarna is hij weer vrolijk en geeft Heiko alsnog ook een vogelhokje. Oma Joke geniet ook met volle teugen van de kleinkinderen. Even babbelen met Merle, even spelen met Daan en een geniet-momentje met Jelte. Die zo heerlijk kan lachen. Ook maakt hij al de nodige geluidjes als je tegen hem praat. Dat is zo leuk om te horen. We babbelen nog een paar uurtjes met Gert en Elise en dan is het tijd om te gaan. Het moment van vertrek valt zwaar. Je weet dat je elkaar een paar maanden weer niet zal zien. Wel via foto´s maar toch… Helemaal wordt het moeilijk wanneer Merle ons vraagt “Komen jullie snel weer bij ons?” Als je dan antwoordt dat het een paar weekjes duurt: “Waarom?”
 
We gaan nog langs Heiko zijn ouders want daar is iets mis met de laptops. We hadden ze gevraagd om die te testen. Wanneer zou blijken dat er iets iet goed is kunnen we het nu nog verhelpen. Daar gekomen hebben ze al soep voor ons klaar staan. Wat lief! Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Het probleem met de laptops blijkt gelukkig mee te vallen. De updates hebben ervoor gezorgd dat er meteen bij het opstarten vele vragen gesteld worden: “Wil je dit? Wil je dat?” We gaan hier snel doorheen en daarna lossen we de andere probleempjes op terwijl we ook nog een beveiligingsprogramma installeren. Dan is het inmiddels weer tijd om ook hier weer te vertrekken. We gaan naar Assen!

Naar Jan en Dietske! Tijdens het gesprek blijkt dat we hier al een jaar niet geweest zijn. Tja en wat doe je dan? Ja! Bijpraten! Het is iets koeler vandaag maar we kunnen dankzij het werk van Jan heerlijk buiten zitten. Onder het afdakje en met het verrijdbare windscherm op de juiste plaats. We zitten op de juiste plek voor het babbelen. We genieten ook hier enorm van het gezelschap. Jan en Dietske vertellen ons dat ze van plan zijn het volgend jaar bij ons te komen. Hoe leuk! Dat wordt vast heel gezellig! Als we later op de avond terugkomen op de camping komen Jacob en Daphne nog even bij ons langs. Zoals gezegd is het nu iets koeler qua weer en vooral in de avond waarop we het gesprek binnen in de caravan voortzetten. Wat klikt het goed met ons vieren. Hebben we nieuwe vrienden getroffen? Het lijkt er sterk op want ook met deze twee mensen raken we niet uitgepraat. Gedeelde interesses genoeg. Wanneer het bij hun vertrek inmiddels de volgende dag is gaan we tevreden naar bed. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image