Uitsmijter en patat

Uitsmijter en patat

 
Hé! Slechts één afspraakje vandaag. Oorspronkelijk zou het vandaag een lege agenda zijn, maar we zijn door mijn oude fysiotherapeut uitgenodigd voor een lunch én uitleg over zijn visie voor behandelingen als fysiotherapeut. Rob Slot, nu 73 jaar, had een goed lopende praktijk in Onstwedde. Hij heeft in de loop der jaren een geheel eigen theorie ontwikkeld én een daarbij behorende behandelmethode, waar zijn patiënten veel baat bij hadden. Daar was ik eentje van. We hebben ook na zijn pensionering contact gehouden en zodoende waren we vorige week ook bij hem op visite geweest. Hij was namelijk enkele maanden geleden verhuisd en wilden hem in zijn nieuwe omgeving graag begroeten. Toen zag hij dat ik “verkeerd” zat en stond en daarom nodigde hij ons uit voor een tweede bezoek. Voor een behandeling en “theorielessen”.

We hadden afgesproken bij Het Boschhuis in Ter Apel, tegenover het bekende klooster aldaar. We troffen elkaar inderdaad op de parkeerplaats. Binnen werden we door Rob getrakteerd op een lunch bestaande uit een heerlijk uitsmijter. Hierna gingen we naar zijn huis. Daar legde hij ons nog eenmaal uit, wat zijn visie was en dat hij die zou meenemen in zijn graf, zo vertelde hij ons. Heel erg jammer om dat te horen, maar helaas zal het inderdaad zo gaan. Er is geen enkele medicus bereid gevonden om serieus te luisteren naar zijn theorie en wijze van behandeling. Niemand durfde van de gebaande paden af te wijken en wilde alleen maar volgens de oude leerboeken van voorvaderen werken. Rob liet ons zelfs boeken zien, die zijn theorie onderbouwden. Na de duidelijke uitleg liepen we naar boven. Daar mocht ik op een eenpersoonsbed plaatsnemen. Even plat op de rug liggen en de benen optillen.
   
Dat ging niet zo geweldig. Toen werden de benen nog een keer opgetild, maar dit keer werd het hoofd tegelijkertijd ietsjes opgetild. Wát een verschil! De benen kwamen direct veel verder. Oftewel: als je nek en hoofd goed staat (vóór je romp) kun je veel beter en soepeler bewegen. Dan liggen de zenuwbanen vrij en zul je nergens gestoord worden en pijnvrij zijn. Daarna moest ik op mijn buik gaan liggen en boog hij mijn hakken naar mijn kont. Dat wilde niet helemaal. De hakken kwamen ergens halverwege. Toen pakte hij zijn trilapparaat, een massageapparaat en trilde de ruggenwervels een beetje los. Toen nog eventjes met de hand “nadrukken” en klaar. Als bewijs werden de hakken weer naar de kont gebogen en nu werd moeiteloos de kont aangetikt. Wát een verschil! Nu lagen de zenuwen weer vrij en had ik weer ruimte in mijn benen, maar ook in mijn nek. Vóór de behandeling van nog geen vijf minuten kon ik mijn hoofd niet goed in mijn nek gooien en nu wel! Lekker gevoel. Alles voelde “vrij”. Toen liet Rob Joke zien hoe zij mij straks thuis zou kunnen helpen. We bedankten hem voor deze lessen en demo en reden daarna terug richting Hoogezand. Alleen niet voordat hij ons beloofde, om ook een keer naar Zweden te komen. Hetgeen hij zeker van plan is. Misschien het volgend jaar al!
 
In Hoogezand troffen wij bij de B&G zowel Geert als Froukje thuis aan. Meteen kregen we koffie geserveerd en kwam het gesprek weer op gang. Froukje vertelde van haar bloemstukje, dat ze de week ervoor had gemaakt en dat zag er heel mooi uit. En dat praten ging de rest van de dag door. Behalve tijdens het eten. Vanochtend had Joke nog tegen Froukje geroepen, dat zij vanavond zou gaan koken. Alleen in de loop van de dag was de moed haar in de schoenen gezonken. Deze anderhalve week zijn weer erg intensief en de klachten zijn weer in alle ernst toegenomen. Hoewel dat volledig tegen haar principes is, weken we van haar plannen af en besloten we om te gaan snacken! We bestelden patat, frikandellen speciaal, een kroket, een eierbal en een hamburger speciaal. Niet eens zoveel later zaten we al aan tafel te bikkelen. Het smaakte ons allemaal prima. Dat we niet in de camera keken was dus daarom, Joke en niet omdat we “boos” zouden zijn hoor! ´s Avonds was het nog heel gezellig babbelen, totdat we naar bed gingen. Alweer een dagje voorbij…
   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.