Uit eten met vriendinnen!

Uit eten met vriendinnen!

      
Op de verjaardag van Nettie, op 30 maart, was ze verrast, dat ik onaangekondigd bij haar op de stoep stond. Verrassing! Tineke was er toen ook. Maar die twee hadden ook nog eentje voor mij: omdat ze te emotioneel zouden zijn op de komende “uitzwaai-dag” hadden ze besloten niet te gaan. Daarentegen wilden ze toch nog iets samen met mij ondernemen en toen dachten ze aan een etentje. Verrassing! En gistermiddag rond vijf uur hield Tineke me dan ook op. De beide “wichter” hadden gereserveerd in Siddeburen, bij Azeri. Daar was ik nog nooit geweest: goed onthouden. Nettie opgehaald en toen naar het restaurant. Druk was het er niet en daarom konden we mooi aan het raam zitten.

Ze overvielen me meteen met een mand vol lekkere spullen: “oet Grunn’n” vanzelfsprekend. Nog een verrassing! Eerst maar eens iets drinken. En wat hebben we toen heerlijk gegeten: de wichter hadden iets met kebab (volgens mij) en ik shoarma. Sla erbij, patatekes en over de shoarma gesmolten plakken kaas, lekker sausje… Als ik eraan denk krijg ik weer water in mijn mond. Heerlijk! We hadden ons eten bijna op, toen Heiko zich melde: hij zou me ophalen. We dronken samen nog een kopje koffie (met heel veel melk, hè Tineke?), kregen er nog een van de eigenaar van het restaurant en gingen daarna weg. Nettie en Tineke bedankten mij (!) voor de gezelligheid, waarbij Nettie het niet droog hield. Tja, toen kwamen ze ook bij mij: de waterlanders. We houden contact via Facebook en WhatsApp. Afspreken kunnen we straks niet meer “zomaar”, maar dat we elkaar weer zullen zien: zeker weten! Bedankt, laive wichter!
       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta