Uit de sleur…

Uit de sleur…

 
Maandagavond: “Hé! Een sms’je van Leif. Of ik morgen kan komen werken”. Een klant, Nils Bergström in Vetlanda wil zijn tuin graag “herfst-klaar” hebben. Ja, dat kan! Grappig, want Nils heeft specifiek naar mij heeft gevraagd. Het contact was de vorige keer heel leuk. Hij is leraar Duits geweest en zijn vrouw is geboren en getogen in Duitsland. Ze praten dan ook steevast Duits met mij, wanneer ik daar kom. De vorige keer gaven ze al aan dat ze zéér tevreden waren over mijn tuinwerk. Ik had daar toen alle heggen gesnoeid en dat had ik in hun ogen “super” gedaan. Gisteren kwam ik daar en toen had de “oude baas” een hele lijst met werkzaamheden opgesteld. Ik had namelijk verteld, dat we nu op een uur rijden wonen en dat ik niet voor een klusje van 1-2 uur die kant op kan komen. Hij had een lijstje gemaakt…

Nou, gezien de lijst zou dit wel eens twee dagen kunnen worden: oprit onkruidvrij maken, uitgebloeide bloemen snoeien, een boom uitdunnen en verder snoeien, het afdakje van het fietsenhok mos-vrij maken, de heg aan de voorzijde van het huis snoeien, blad harken, enzovoort, enzovoort. Té veel voor één dag. En daarom ben ik vandaag ook weer heen geweest. Wederom waren ze zeer tevreden. Bij het weggaan moest ik toch nog even binnenkomen en gaven ze mij een plastic tasje met 4 blikjes bier mee. Die moest ik thuis in alle rust even nuttigen, want dat had ik wel verdiend. Kijk, dat is nou leuk. Helaas hebben ze hun huis nu te koop en gaan ze naar een appartement in het centrum van Vetlanda. Geen tuintje weer. Waarschijnlijk zal dit laatste keer zijn geweest, dat ik voor hun in de tuin mocht werken. Eventueel nog helpen verhuizen? Jammer, het zijn leuke , lieve en vooral erg dankbare mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta