Uien en koffers pakken

Uien en koffers pakken

   
Rond zeven uur vanochtend was het frisjes en het regende zelfs een poosje. Dat hield gelukkig op en tegen de tijd dat we vanaf het park vertrokken kwam het zonnetje er zelfs bij. Wat wil een mens nog meer? Oh kee, een lekker kopje koffie drinken bij Heiko´s ouders! Toen we daar kwamen stond de machine al lekker te pruttelen en de geur van verse koffie kwam ons dan ook tegemoet. Het mooiste is toch wel de blije gezichten. Daar kan, zelfs bij een koffieleut als ik, geen bakkie troost tegenop! Gisteren hadden Heiko´s ouders de kerstboom in de kamer gezet. Oh, wat gezellig. Wat een ander sfeertje hangt er dan meteen. Er hing zelfs een elandje in de boom! De slingers moeten er nog in. Tegen de tijd dat ze daar gisteravond namelijk aan toe waren, was het inmiddels te donker, om te zien of die er goed in kwamen te hangen. Dat gaan ze morgen hoogstwaarschijnlijk doen!

Behalve de koffiegeur kwam er ook een andere geur in onze neus. Wat is dat toch? Azijn? En tevens iets van uien. Bijzonder. Toen we in de keuken keken werd het mysterie direct opgelost. Mijn moeder had ons eerder gevraagd wat we wilden eten als we deze dagen bij hun waren. Eén van de gerechten was stamppot uien. Maar omdat de geur van de uien zo sterk is en door het hele huis heen trekt, had ze een schoteltje azijn op het aanrecht gezet. Dat moest de geur van de uien absorberen. En dat gebeurde ook. Alleen ruik je vervolgens de sterke zure geur van het azijn. Maakt niet uit! Wij gingen in de kamer zitten en de deur naar de keuken ging dicht. In de kamer genoten we van de koffie en lekkere koek. De laatste nieuwtjes werden even weer uitgewisseld en daarmee vloog de tijd weer om.

Tegen 12:30 uur gingen we aan tafel. Stamppot uien dus. Met een gehaktbal. Nou kan ik melden, dat de volle pan met de stamppot door mijn vader maar nauwelijks vanuit de keuken naar de eetkamer gedragen kon worden. Zo vol was die en zo zwaar dus ook. Nadat we allen hadden opgeschept, voor de eerste én tweede keer, was dat geen probleem meer. De inhoud van de pan was behoorlijk geslonken! Oftewel een compliment aan de kok. Het was héérlijk! Na het eten wasten Joke en ik af en borg mijn vader alles weer op in de kastjes. Teamwork ten top. Na de afwas dronken we nog een kopje thee met opnieuw een heerlijke koek. Gelukkig kreeg ik er nóg eentje bij het tweede kopje thee… Oh, wat is het leven goed!

Toen we nét voor ons vertrek uit het raam keken zagen we een hele mooie zonsondergang. Die werd uiteraard door Joke snel vastgelegd op de foto. Rond 16:00 uur reden we er vandaan om nog eventjes in Martenshoek bij een paar winkels naar binnen te gaan. Ook reden we nog even langs de Welkoop in Hoogezand, om te kijken naar reservelampjes én om uit te zoeken hoe duur zo´n mooie kerstboom van lampjes kost. Onderweg zien we die steeds meer en die zouden wij ook wel willen. Afhankelijk van de prijs. Nou, ze hadden ze daar. De originele prijs voor zo´n ding was 795 euro! Gelukkig was die nu in de aanbieding voor 400 euro! Kijk, dat zijn nog eens mooie aanbiedingen. Alleen nog steeds een bedrag, die wij er absoluut niet voor willen betalen. Zonde van het geld. Zodoende verlieten we de winkel zonder uitgaven te hebben gedaan.

Op weg naar het vakantiehuisje! Op weg naar Vlagtwedde! Ondertussen was het donker geworden en zagen we een mooie oranjegekleurde volle maan. Terug bij het huisje bleek die volle maan precies achter in de tuin te staan. Opnieuw kwam het fototoestel er aan te pas. We namen even een pauze en tegelijkertijd ook maar een broodje. Tja en toen moest er weer ingepakt worden. We hadden de wasmachine en droger van mijn ouders even geleend vandaag. De kleren die we aan gehad hadden waren weer lekker fris en konden voor een tweede ronde in de koffer. Samen met de andere kleding. Toiletspullen werden bij elkaar gezocht, alsook de diverse oplaadsnoeren voor camera´s en mobieltjes en zoveel mogelijk werd klaargezet voor morgenvroeg. Dan gaan we namelijk uit dit huisje en naar de B&G, Bed&Gezelligheid, van Geert en Froukje. Daarmee zullen we ook niet dezelfde dag een verslag van de komende dagen op de website plaatsen. Dan wordt er ´s avonds iets anders gedaan dan de laptop openklappen. Onder andere babbelen! Vandaag was door alles ook weer voorbij voordat we er erg in hadden. En hiermee zitten we op de helft van onze vakantie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.