“U heeft gewonnen!”

“U heeft gewonnen!”


In mijn mailbox vond ik een paar berichtjes, dat ik een mobieltje had gewonnen. Gelukkig stonden ze in het mapje Spam. Een super-de-luxe, mooie Samsung S10, met vanzelfsprekend van alles en nog wat erop en eraan! Door verschillende bronnen en met de meest verleidelijke teksten werd ik hierop attent gemaakt. Ik hoefde alleen maar “even ergens op te klikken” en een paar (waarschijnlijk persoonlijke) gegevens door te geven en het mobieltje werd me thuisgestuurd. Een ander bericht wilde me doen geloven, dat ik het zelfs al had besteld en dat ik nu alleen nog de administratiekosten moest betalen, zodat het doorgestuurd kon worden naar het huisadres. Een derde gaf aan, dat ik het kon afhalen bij een afhaalpunt voor pakketjes in Tranås. Of ik even door wou geven welk afhaalpunt het meest handige was voor mij. Ja ja… Ik ben zeker “Malle Pietje”! Daar trappen wij niet in! Ik heb niets besteld en als er iets gratis is haken wij al bij voorbaat af. Voor niets gaat de zon op en weer onder. En voor niets zingen de vogeltjes buiten en komen de wonderlijke veranderingen in de natuur, tijdens de verschillende seizoenen aan ons voorbij. Maar door mensen gemaakte producten zijn nooit gratis! De mailtjes worden, zonder ook maar één seconde te aarzelen, verwijderd uit de mailbox.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image