Tweede aanhanger hout

Tweede aanhanger hout


De eerste 4 m3 hout lag al een week in de container. De buurman uit het naburige dorp Västorp had dat gebracht. Zaterdagochtend belde hij of ik “upptagen”, bezet was. “Nee, zeg het maar hoor”. Of ik de tweede aanhanger vol ved (brandhout) vandaag kon gebruiken. Ja, geen probleem. Ik had immers aangegeven dat ik nóg wel een aanhanger vol wilde hebben. Oké, dan zouden ze de aanhanger wel volgooien. Maar zou ik hem zelf kunnen halen (kan du hämtja själv)? “Ja, geen probleem”. Het is maar 2 minuten rijden. “Over 10 minuten ben ik er!” De grote schuur waar ze het hout én de volgepakte aanhanger hebben staat op een heuvel/ berg. Op de heenreis viel het me op dat de weg een ijsweg was. Dat werd oppassen als ik met een zware aanhanger achter de Volvo naar beneden zou gaan. De buurman was samen met zijn zoon bij de schuur bezig en we koppelde de aanhanger achter de auto. Maar met dat gewicht en het tot ijs aangereden sneeuw op de grond lukte het niet om weg te rijden. Daarop pakten ze de tractor en duwden ze achter de aanhanger. Zo duwden ze mij van hun erf af en de weg op. Daar kon ik zelf wegrijden. Stapvoets uiteraard. En vooral toen de afdalen in werd gezet. Voet op de rem in plaats van op het gaspedaal. Met die voorzichtigheid kwam ik veilig beneden en de bocht om naar ons huis. Daar de aanhanger achteruit de oprit opgereden en in de container. Meteen het brandhout uit de aanhanger gehaald en in de container grofweg opgestapeld. Nu ligt er ruim 8 m3 voor de volgende winter. Je kunt maar beter een voorraadje hebben. Daar zal ik deze zomer nog een beetje aan toevoegen. Uit eigen tuin. Ik heb graag 20 m3 op voorraad waardoor er nog wel het en een ander bij moet komen. Leuk klusje voor de lente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta