Tvättstuga – deel XI

Tvättstuga – deel XI


Nu de kelder als het ware in twee delen is gesplitst door de tussenwand is er een mooi knutselhoekje voor Joke gecreëerd. Door twee oude keukenkastjes te gebruiken met daarop een keukenblad. Maar helaas: er was geen keukenblad meer over nadat het aanwezige blad gebruikt was voor het keukenblok in de tvättstuga. En zo liet het blad op de knutselhoek van Joke nog eventjes op zich wachten. Vrijdagavond hadden we geen van beiden zin in tv kijken. Joke pakte haar digitale boek en ik pakte mijn telefoon. Ik ging even zoeken in de “Te koop aangeboden” items via Facebook. Via de marktplaats van Facebook kwam ik op de “Aneby Loppis” terecht. Daar is van alles en nog wat te vinden. Onder andere aan prullaria. Ik scande en scande en scande en wou er net mee ophouden toen ik ineens zo’n aanrechtblad voorbij zag komen.

In de keuken van de kiosk bij de hoogste waterval van Zuid-Zweden, Stalpet in Aneby (!) gaan ze de keuken renoveren. Ze hebben aanrechtbladen in diverse lengtes aangeboden. Snel mat ik in de kelder wat wij nodig hadden en keek of het erbij zat. Yes! Ik had 2,60 meter nodig en ze hadden er een van 3,00 meter. Die werd aangeboden voor 250 kronen oftewel 25 euro. Meteen meldde ik dat ik belangstelling had. Al snel kreeg ik antwoord dat het blad voor mij was. Wanneer halen? Zaterdagochtend om 10:30 uur? Ja, was prima. Mooi. Dat was ook weer geregeld. Gisterochtend de aanhanger achter de auto gehangen en naar Stalpet. Daar trof ik een man en een vrouw aan en die mij tevens hielpen om het blad in de aanhanger te leggen. Snel en eenvoudig betaald met Swish en terug naar huis. Daar aangekomen meteen de zaag gepakt en een stuk van 2 meter afgezaagd en een stuk van 60 cm. Het blad loopt namelijk om een hoek van 90 graden. Aan de onderkant vastgeschroefd en klaar! Nu kan Joke haar knutselplek écht gaan gebruiken. Weer een deeltje afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image