Tvättstuga – deel VI

Tvättstuga – deel VI

 
Wat een genot: twee grote kasten in de kelder. In het washok. Eentje stond er al een langere tijd. Volgens mij nagenoeg vanaf de dag dat we de keuken hadden opgehaald van de vorige eigenaars. Daarin hadden we alvast een aantal spullen gezet die ik niet steeds zo nadrukkelijk zichtbaar in deze ruimte wou hebben staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de strijkplank. In het eerste idee voor de tvättstuga wou ik graag de kasten in een u-vorm opgesteld hebben en dan zou deze tegenover die komen te staan die Heiko er gisteren heeft neergezet. Maar dan wordt het wel allemaal een beetje “hokkig”. Nee, dat zou niet lijken. Daarom blijft hij staan waar hij staat. Beide kasten heb ik vanochtend maar eens lekker schoongemaakt en opnieuw ingericht. Die bij de deur is voor doeken (thee-, hand- en vaat) en straks voor onze kleding die we tijdens het klussen en in de tuin gebruiken. Die andere houdt de strijkijzer en kleinere dingetjes.
 
De zijwanden van de kasten hadden geen kleur omdat ze bij de vorige eigenaars ingebouwd waren. Nu zijn ze echter wel zichtbaar. Omdat ze nogal lelijk zijn wou ik ze in eerste instantie maar verven. Wit. Alleen zou het board de verf als een spons opzuigen en of het dan allemaal goed werd? Tot ik het idee kreeg om ze te behangen. En dat had ik ook nog eens gezien bij Rob en Marijke. Met prima resultaat. Maar wat voor behang neem je daarvoor? Bij toeval pak ik een schroevendraaier uit de gereedschapskist en zie ik een paar rollen behang liggen. Van het behang wat wij in huis gebruikt hebben. En laat er nou van de rode stenen genoeg zijn voor de kasten! Daar ga ik mee aan de slag. Een paar uurtjes later waren de kasten schoon, ingepakt en aan de buitenkant behangen. Het eindresultaat komt meer en meer dichterbij. Hoewel er nog wel een aantal dingetjes te doen zijn hoor…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image