Trollenhuisje krijgt metamorfose

Trollenhuisje krijgt metamorfose


Ons trollenhuisje. Een klein hokje waar je precies in het midden rechtop kunt staan. Het staat langs de weg aan de rechterkant van het huis. We hebben het idee opgevat om daar de tuinspullen zoveel mogelijk in op te bergen. Denk dan bijvoorbeeld aan bloempotten, mandjes, potgrond enzovoort. Tuingereedschap krijgt trouwens binnenkort een ander plekje zodat we dat er alvast uit hebben gehaald. Het rollenhuisje is gemaakt van dikke balken die in de traditionele Zweedse kleur faluröd zijn geverfd. Alleen de laatste verfbeurt was volgens mij al wel heel wat jaartjes geleden. Hier en daar zat er bijna geen verf meer op.
 
Voordat ik iets anders zou doen wou ik graag dit huisje een metamorfose geven. Heiko nam het schoonveeg werk voor zijn rekening. Alle wanden werden geschrobd waardoor het mos en andere vuil losliet. En daarna pakte ik de grote emmer met verf op oliebasis en begon ik te smeren. Verven kon je het eigenlijk niet noemen. De verf leek op tomatenpuree en smeerde heel gemakkelijk. De balken zijn vanzelfsprekend niet egaal en daar zat het addertje. Met veel geduld en veel streken lukte het toch om alles gedekt te krijgen. De eerste dag slechts twee wandjes rood kunnen verven want daarna was het lichaam te veel aan het tegenwerken. Op de bovenste foto is duidelijk het verschil te zien tussen links geverfd en rechts niet. Die voorkant ging heel eenvoudig en was dan ook in een halve dag klaar.
 
De volgende dag was de achterwand aan de beurt en dat was… laten we het houden op een uitdaging. Er lagen namelijk stapels dakpannen voor. De rechter stapel eerst maar eens aan de kant gelegd, een stuk geverfd en toen de tweede stapel op de plaats van de eerste stapel en weer een gedeelte geverfd. En zo doorgegaan tot alles geverfd was. Een zware klus vanwege het verplaatsen van die enkele honderden dakpannen. Weer een dag later hebben Heiko en ik samen de witte lijsten en windveren geverfd. Heiko hoog en ik laag. De deur zwart gemaakt en klaar. Echt af was het toch wel pas nadat er nog een paar metalen vlinders aan de balken waren vastgemaakt. Ik zeg: “Missie geslaagd!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta