Toch weer een Hyundai!

Toch weer een Hyundai!


In Nederland reden wij met heel veel plezier in een Hyundai Tucson, als opvolger van een Suzuki Grand Vitara 4×4. Beide auto’s hadden een hoge instap en dat beviel ons eigenlijk wel heel erg goed. Sinds we in Zweden wonen rijden we – uiteraard – Volvo. Een zeer comfortabele XC70, tenminste als je er eenmaal in zit. Dan rijdt het heerlijk. Ook nog eens een automaat. Zeer tevreden mee. Maar… wel een hele lage instap. Nu we beiden een beetje “ouder” worden, stijgt het verlangen naar een auto met een hogere instap. Daarom toch maar eens op het internet rondgesnuffeld naar een andere auto, met de bedoeling onze Volvo XC70 daarop in te ruilen. Bij een garage in Stockholm vonden we hele mooie Volvo XC60 in de kleur bruin. Een schitterende auto met vele extra’s. Hmmm… misschien kunnen we met de verkoper aldaar een deal maken.

Alleen die droom verdween snel na slechts één telefoontje. De inruil voor onze auto was zo dramatisch laag, dat het er eigenlijk op neer kwam, dat hij zei dat hij geen belang had bij de XC70. Oké, no deal! Toen sloegen we aan het denken. Als de Volvo inderdaad zo weinig dagwaarde meer heeft, kunnen we die er misschien wel gewoon bijhouden. Een auto voor het werk, een “vuile auto”. Zolang die geen hoge garagerekening vereist kan ik daar prima in doorrijden en de auto langzamerhand afrijden. Ondertussen kopen we er een tweede auto bij, zodat Joke ook weer mobiel is. Ik heb zo langzamerhand dagelijks de auto mee naar Tranås. Én we hebben daarmee een auto achter de hand, mocht de Volvo ons een keer in de steek laten. Kleine kans natuurlijk, maar toch. Aldus besloten. Joke struinde wekenlang het internet af en vond bij diverse garages diverse auto’s met een hogere instap. ’s Avonds bekeken we ze samen en viel de ene na de ander af. Te ver weg, te veel kilometers, geen mooi model (vond ik dan hé), te lichte motor, verkeerd merk (voor mijn gevoel dan hé), enzovoort enzovoort.

Uiteindelijk vonden we in Nässjö een Mitsubishi ASX. Een model die we beiden wel leuk vonden. Omdat ik vandaag “ledig”, vrij was, konden we daar wel even gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal ter plekke zagen we, dat het lak van deze auto aan beide zijkanten erg beschadigd was. Alsof die door een te smalle poort was gereden of te vaak langs een heg had geschuurd. Volgens de verkoper kon hij dat wel wegpoetsen, ons enthousiasme was inmiddels volledig verdwenen. Veel auto’s had hij er niet staan, maar eentje in het bijzonder trok wel onze aandacht. Een Hyundai (ja ja, die hadden we in NL ook), maar dan een IX35. Een zwarte, 2000cc, 184 PK, diesel, automaat, 4×4, trekhaak, panorama dak, cruise control, navigatie, achteruitrijcamera, airco, stoelverwarming en meer! De extra’s hielden maar niet op. Wat een mooie auto! Oh ja, ook drie extra verstralers voorop, gemonteerd op een bullbar én vier extra winterbanden erbij. Vooraf hadden we samen een maximum uitgave vastgesteld en deze auto zat daar ietsje boven. Echter hadden wij niets in te ruilen, dus daar zouden we vast uitkomen. Uiteraard een proefritje gemaakt en die pakte ook erg goed uit. Tja, en toen waren we snel klaar. Deze moest het worden. Over de prijs werden we het eens en we spraken af, om maandag de auto op te halen! Dan moeten we toch naar Jönköping en kunnen we op de terugweg langs Nässjö rijden. Nog vier nachtjes slapen, Joke!

2 gedachten over “Toch weer een Hyundai!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image