Toch lammetjes in de buurt!

Toch lammetjes in de buurt!


Gistermiddag ging ik nog een keer naar Tranås deze week. Niet om te werken, maar om nog een paar boodschapjes te doen. Omdat Joke de volgende week thuisblijft, maar geen auto ter beschikking heeft (ook al was die er wel, ging ze nog niet rijden), moet ik er uiteraard wel voor zorgen, dat ze voldoende van alles in huis heeft. Ze mag niet verhongeren of verdorsten. Toen ik de boodschappen binnen had wilde ik via de Hoofdstraat, de Storgatan rijden, om nog even bij een computerzaak te kijken naar een nieuwe adapter voor mijn laptop. Maar vanaf de kant waar ik de Storgatan in wilde rijden was die afgesloten. Daarom liet ik de adapter maar voor wat het was en reed ik via een alternatieve route weer terug naar huis. Die route hadden we samen ook wel eens gereden en leidt mij via het plaatsje Hestra. Ongeveer 2 kilometer na de afslag in Hestra kom ik voorbij het gehucht Nääs, waar een grote boerderij staat. Daar wordt onder andere bier gemaakt van melk! Dat wilden we nog eens een keer bekijken én proeven, maar ze vragen daar een behoorlijk entreegeld voor en dat vonden we eigenlijk wel een beetje absurd. Buiten op het erf zag ik plots enkele schapen lopen, van een bijzonder soort. Beslist niet de huis-tuin-en-keuken schapen zoals wij die kennen van Nederland. Deze waren bijna zwart, gekruld wollig en hadden behoorlijke hoorns. Waarschijnlijk zijn dit trouwens schapen speciaal voor de wol. Ik keek er vanuit de rijdende auto naar en ineens zag ik ook een paar jonkies lopen. Lammetjes! Ha, ha! Dus tóch ook lammetjes bij ons de buurt. Maar dan wel van het zwarte schaap… Snel gestopt, ik was toch de enige verkeersdeelnemer op die weg, en foto’s gemaakt als bewijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image