“Tandhygienist” is tevreden

“Tandhygienist” is tevreden


Het vorig jaar ben ik voor het eerst naar de tandarts in de vård(zorg-)central van Aneby geweest. Er was toen een stukje van een tand afgebroken, wat ze perfect gerestaureerd hebben. Ook kwam ik toen in de stoel van de mondhygiëniste. In het Zweeds is dat overigens geen mónd- maar “tandhygienist”. Die verwijderde tandsteen, polijstte alles én bracht een extra laagje fluor aan op de tanden en kiezen. We spraken toen af, dat ik dat elk jaar wel zou willen. Dat stond bij hun in de agenda genoteerd en zodoende kreeg ik begin van de maand een telefoontje met een datumvoorstel. Aangezien ik op dat moment nog niet kon zitten vanwege de rugklachten, moest ik het iets verder in de tijd laten plannen. Vandaag. Om 10:45 uur moest ik er zijn én precies op de minuut af was ik ook aan de beurt. Netjes hoor. Ze bekeek het gebit en controleerde het tandvlees. Aan beide kanten onderin achteraan moest ik beter poetsen. Daar was het tandvlees een beetje geïrriteerd. Verder zag het tandvlees er prima uit. Daarna ging ze tandsteen verwijderen, wat ook niet zoveel was als vorig jaar. Vervolgens ging ze ook dit keer alles polijsten en tenslotte een laagje fluor er over leggen. Na drie kwartier was ik klaar en kon ik weer gaan. Het eerste uur even niks eten of drinken, zodat het fluorlaagje de kans krijgt om opgenomen te worden. Oké, doen we. Nog even langs de receptie om te betalen, want het is hier boter bij de vis. Deze keer was de schade 58 euro en dat viel me mee. In 2018 heb ik heel wat meer aan de tandarts betaald, vanwege klachten én normaal onderhoud. Jammer van dat uur wachten met eten overigens, want Joke had thuis een lekkere semla voor me klaarstaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image